+31 6 31644613 info@ictismensenwerk.nl

Inhoud werksessies

Richting (waar naartoe) en Ruggespraak (1-op-1 coaching en intervisie voor ICT-managers)

In de werksessies Richting ga je aan de slag om ter plekke een resultaat te bereiken. Bijvoorbeeld om een aanpak voor een project of voor het komende jaar te bepalen, of een keuze te maken. Dit kan zowel voor een team als individueel. Het blijft jouw/ jullie resultaat, alleen de structuur in de sessies helpt je, plus de belangstelling met een frisse blik van de andere deelnemers en van mij als begeleider.

In de werksessies Ruggespraak staan je eigen specifieke situatie en vraagstelling centraal. Voor als je ergens mee worstelt of als je iets tegen een ander aan wilt houden, buiten je organisatie. Er is individuele ruggespraak: 1-op-1 coaching. En er is ruggespraak in een kleine groep, een soort intervisie, waarbij je elkaar helpt om dingen scherp te krijgen.

Bewuster een keuze maken

Op aanvraag, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam.

Aan de ene kant houden we ervan om keuzes te hebben. Aan de andere kant vinden we het niet altijd gemakkelijk om een keuze te maken. Soms zijn er teveel mogelijkheden, of er is niet een beste keuze, of de gevolgen zijn niet goed in te schatten, of we blijven twijfelen. Deze werksessie helpt je om een keuze te maken. Je brengt zelf een keuze in waar je nu voor staat, het maakt niet uit waarover, wat er ook maar belangrijk voor je is op dit moment.

Lees verder
Als wij keuzes maken, denken we graag dat ze rationeel zijn. We zetten de beschikbare informatie op een rijtje en nemen een verstandige beslissing. Maar zo werkt het vaak niet. Vaak is er teveel of te weinig informatie. Of er zijn veel mogelijkheden en we overzien het niet. Of er is geen goed of fout, en we weten niet wat we willen.

Bovendien is de vraag of de beste keuzes rationeel gemaakt worden. Het onderbewuste is veel beter in staat om informatie te verwerken en weet veel meer dan het bewuste, het is veel groter en veel sneller. In deze werksessie gaan we dat aanboren.

Open inschrijving

€ 95

 

VIP (individueel)

€ 195

 

Groepen

€ 750

 

Voor groepen en individueel plaats, datum en tijd in overleg

Ruggespraak (1-op-1 coaching)

Duur 1 tot 1,5 uur; plaats, datum en tijd in overleg.

In een individuele werksessie ga je samen met mij aan de slag met je vraagstuk. Hoewel ik je vooral zal helpen om je eigen gedachten en gevoelens op een rijtje te krijgen, en je eigen potentie aan te boren, kan ik je vanuit mijn ervaring ook praktische adviezen geven – ik ben zelf ICT-manager, ik heb veel organisaties van binnen gezien en allerlei soorten mensen ontmoet, en gemerkt wat wel en niet werkt. En ik weet uit eigen ervaring hoe lastig het kan zijn. Ik heb een schat aan modellen en zienswijzen paraat om je op weg te helpen.

Lees verder
We bepalen samen een passende aanpak, we bespreken van tevoren wat je wilt bereiken in de werksessie en we bewaken samen dat je dat ook inderdaad bereikt.

Je bent welkom op een goed bereikbare locatie in Rotterdam. In overleg kunnen we ook afspreken in een horecagelegenheid of bij jou op kantoor.

Individueel

€ 145

 

Plaats, datum en tijd in overleg

Werksessies Ruggespraak (intervisie)

Duur 2 uur; plaats, datum en tijd in overleg.

In deze werksessies kun je je eigen situatie en vraagstelling inbrengen. De anderen helpen je om inzicht te krijgen en te onderzoeken hoe je het beste verder kunt. We kunnen dingen bespreken, maar je kunt ook bijvoorbeeld een lastig gesprek oefenen. Het is een soort professionele intervisie, met begeleiding.

Lees verder
We werken in een kleine groep van maximaal vijf deelnemers, zodat iedereen aan bod kan komen. Je ontmoet ICT-managers uit andere organisaties, die mogelijk een verrassend andere blik hebben. Bovendien is de groep veilig om je twijfels te delen.

Open inschrijving

€ 95

 

Plaats, datum en tijd in overleg

Op naar de toekomst – stap 1

Alleen in combinatie met Op naar de toekomst – stap 2

Duur twee uur, plaats en tijd op afspraak.

In deze werksessie krijgen jullie als team op een inspirerende manier zicht op de richting die je het komende jaar in wilt gaan. Je brengt je eigen vraagstelling in. Met behulp van technieken uit de appreciative inquiry onderzoeken we wat jullie belangrijk vinden en zetten hiermee de eerste contouren neer voor de toekomst.

Groepen

€ 1.400

voor twee workshops

Voor groepen en individueel plaats, datum en tijd in overleg

Op naar de toekomst – stap 2

Alleen in combinatie met Op naar de toekomst – stap 1

Duur twee uur, plaats en tijd op afspraak.

Deze werksessie is het vervolg op stap 1. Je gaat met de resultaten van stap 1 verder aan de slag. Je gaat visualiseren hoe de situatie over een jaar is, als alles wat jullie belangrijk vinden helemaal voor elkaar is – een aanlokkelijk toekomstperspectief. En je gaat met speciale technieken je creativiteit aanboren, om ideeën te genereren hoe je dit kunt realiseren.

Lees verder
Je werkt samen, met inbreng van ieder van jullie, naar een gezamenlijk resultaat toe. Je hebt na afloop materiaal om aan de muur te hangen, dat voor alle deelnemers een tastbare herinnering is aan wat je hebt besproken. En je hebt een eerste lijst met mogelijke acties om de mooie toekomst die je samen hebt bedacht, ook daadwerkelijk te realiseren.

Groepen

€ 1.400

voor twee workshops

Voor groepen en individueel plaats, datum en tijd in overleg

Op naar de toekomst – stap 3

Optioneel vervolg op Op naar de toekomst – stap 1 en 2

Duur twee uur, plaats en tijd op afspraak.

Deze werksessie is het vervolg op stap 2. Je gaat alle ideeën die je hebt bedacht om je mooie toekomst te realiseren nogeens bekijken, en verder uitbreiden. Dat gaat eerst nog zonder oordeel, alles is goed, hoe meer jullie bedenken, hoe beter. De gekste ideeën zijn soms de beste. Pas daarna ga je alles scoren op bijdrage aan je toekomst en haalbaarheid/ kosten. Tenslotte maak je een concrete actielijst met 5 punten voor de komende periode.

Je kunt vaker deelnemen aan deze werksessie, om je concrete actielijst aan te vullen als er punten zijn afgerond.

Lees verder
Je werkt samen, met inbreng van ieder van jullie, naar een gezamenlijk resultaat toe. Na afloop heb je een concrete actielijst met de 5 belangrijkste punten die jullie samen gaan aanpakken in de komende periode. En je hebt ook nog een reservelijst van acties, die je kunt oppakken zodra een van de acties is afgerond.

Door de werksessie samen te doen, heb je gebruik gemaakt van ieders goede ideeën, en heb je na afloop een gedragen actieplan.

Als je deze aanpak gebruikt voor een verbeterplan, kun je in de eerste werksessie een concreet te behalen doel afspreken, en een incentive voor als jullie het doel behalen. Dat is vaak een mooie wortel voor de neus.

Groepen

€ 1.950

voor drie workshops

Groepen

€ 750

losse workshop

Voor groepen en individueel plaats, datum en tijd in overleg

Overzicht derde periode 2019

Prijzen exclusief 21% BTW. Als je de workshop(s) of werksessie(s) privé betaalt en het niet kunt declareren, is de prijs inclusief BTW.

Bij annulering tot 14 dagen voor de (eerste) bijeenkomst worden reeds betaalde bedragen geretourneerd.

Bij annulering binnen 14 tot 8 dagen voor de (eerste) bijeenkomst wordt 50% van de prijs in rekening gebracht.

Bij annulering binnen 7 dagen voor de (eerste) bijeenkomst wordt 100% van de prijs in rekening gebracht.

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan om maximaal vier keer per jaar onze nieuwsbrief te ontvangen.

 

1 + 12 =

Contact

+31 10 2880880/ +31 6 31644613

 

Oscar Romerostraat 8, 3065 EH Rotterdam