+31 6 31644613 info@ictismensenwerk.nl

Inhoud werksessies Richting

Waar wil ik naartoe

In de werksessies Richting ga je aan de slag om ter plekke een resultaat te bereiken. Bijvoorbeeld om een aanpak voor een project of voor het komende jaar te bepalen, of een keuze te maken. Dit kan zowel voor een team als individueel. Het blijft jouw/ jullie resultaat, alleen de structuur in de sessies helpt je, plus de belangstelling met een frisse blik van de andere deelnemers en van mij als begeleider.

Voor een individuele werksessie of een werksessie met je groep kom ik graag naar je toe. Binnen een straal van 1 uur reizen vanuit Rotterdam is dat zonder kosten.

Bewuster een keuze maken

Do 16 mei 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam.

Aan de ene kant houden we ervan om keuzes te hebben. Aan de andere kant vinden we het niet altijd gemakkelijk om een keuze te maken. Soms zijn er teveel mogelijkheden, of er is niet een beste keuze, of de gevolgen zijn niet goed in te schatten, of we blijven twijfelen. Deze werksessie helpt je om een keuze te maken. Je brengt zelf een keuze in waar je nu voor staat, het maakt niet uit waarover, wat er ook maar belangrijk voor je is op dit moment.

Lees verder

Als wij keuzes maken, denken we graag dat ze rationeel zijn. We zetten de beschikbare informatie op een rijtje en nemen een verstandige beslissing. Maar zo werkt het vaak niet. Vaak is er teveel of te weinig informatie. Of er zijn veel mogelijkheden en we overzien het niet. Of er is geen goed of fout, en we weten niet wat we willen.

Bovendien is de vraag of de beste keuzes rationeel gemaakt worden. Het onderbewuste is veel beter in staat om informatie te verwerken en weet veel meer dan het bewuste, het is veel groter en veel sneller. In deze werksessie gaan we dat aanboren.

Het onbewuste kan je ook de verkeerde kant op sturen, door angsten te laten oppoppen of door je in een patroon te laten schieten, zonder dat je het in de gaten hebt. Als dat zo is, ontdekken we dat in deze werksessie, zodat je kunt kiezen om het al of niet te laten meespelen.

Voor een individuele werksessie of een werksessie met je groep kom ik graag naar je toe. Binnen een straal van 1 uur reizen vanuit Rotterdam is dat zonder kosten.

Open inschrijving

€ 95

/ deelnemer

Individueel

duur 1 uur

€ 145

 

Groepen

8 of meer deelnemers

€ 750

Voor groepen en individueel plaats, datum en tijd in overleg

Het pad naar de toekomst – stap 1

Alleen in combinatie met Het pad naar de toekomst – stap 2

Ma 24 jun en ma 1 jul 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam.

In deze werksessie krijg je met hulp van de groep meer zicht op de richting die je het komende jaar in wilt gaan. Je brengt je eigen vraagstelling in. Met behulp van technieken uit de appreciative inquiry onderzoeken we wat jij belangrijk vindt en zetten zo de eerste contouren neer voor je pad naar de toekomst.

Voor groepen

Voor groepen: In deze werksessie krijgen jullie meer zicht op de richting die je gezamenlijk de komende periode of het komende jaar in wilt gaan. Je brengt je eigen vraagstelling in. Met behulp van technieken uit de appreciative inquiry onderzoeken we, met inbreng van ieder van jullie, wat jullie samen het belangrijkste vinden en zetten zo de eerste contouren neer voor jullie gezamenlijke pad naar de toekomst.

Open inschrijving

€ 180

/ deelnemer

Individueel

duur tweemaal 1 uur

€ 290

 

Groepen

8 of meer deelnemers

€ 1400

Voor groepen en individueel plaats, datum en tijd in overleg

Het pad naar de toekomst – stap 2

Alleen in combinatie met Het pad naar de toekomst – stap 1

Ma 24 jun en ma 1 jul 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam.

Deze werksessie is het vervolg op stap 1. Je gaat met de resultaten van stap 1 verder aan de slag. Je gaat visualiseren hoe de situatie over een jaar is, als alles wat jij belangrijk vindt helemaal voor elkaar is – een aanlokkelijk toekomstperspectief. En je gaat met speciale technieken je creativiteit aanboren, om ideeën te genereren hoe je dit kunt realiseren.

Voor groepen

Voor groepen werkt het hetzelfde, alleen je werkt samen, met inbreng van ieder van jullie, naar een gezamenlijk resultaat toe. Je hebt na afloop materiaal om aan de muur te hangen, dat voor alle deelnemers een tastbare herinnering is aan wat je hebt besproken. En je hebt een eerste lijst met mogelijke acties om de mooie toekomst die je samen hebt bedacht, ook daadwerkelijk te realiseren.

Open inschrijving

€ 180

/ deelnemer

Individueel

duur tweemaal 1 uur

€ 290

 

Groepen

8 of meer deelnemers

€ 1400

Voor groepen en individueel plaats, datum en tijd in overleg

Het pad naar de toekomst – stap 3

Vervolg op Het pad naar de toekomst – stap 1 en 2

Di 2 jul 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam.

Deze werksessie is het vervolg op stap 2. Je gaat alle ideeën die je hebt bedacht om je mooie toekomst te realiseren nogeens bekijken, en verder uitbreiden. Dat gaat eerst nog zonder oordeel, alles is goed, hoe meer je bedenkt, hoe beter. De gekste ideeën zijn soms de beste. Pas daarna ga je alles scoren op bijdrage aan je toekomst en haalbaarheid/ kosten. Tenslotte maak je een concrete actielijst met 5 punten voor de komende periode.

Je kunt vaker deelnemen aan deze werksessie, om je concrete actielijst aan te vullen als er punten zijn afgerond.

Voor groepen

Voor groepen werkt het hetzelfde, alleen je werkt samen, met inbreng van ieder van jullie, naar een gezamenlijk resultaat toe. Na afloop heb je een concrete actielijst met de 5 belangrijkste punten die jullie samen gaan aanpakken in de komende periode. En je hebt ook nog een reservelijst van acties, die je kunt oppakken zodra een van de acties is afgerond.

Door de werksessie samen te doen, heb je gebruik gemaakt van ieders goede ideeën, en heb je na afloop een gedragen actieplan.

Je kunt met je groep vaker deelnemen aan deze werksessie, om samen de stand van zaken door te nemen en de concrete actielijst aan te vullen als er punten zijn afgerond.

Als je deze aanpak gebruikt voor een verbeterplan, kun je in de eerste werksessie een concreet te behalen doel afspreken, en een incentive voor als jullie het doel behalen. Dat is vaak een mooie wortel voor de neus.

Open inschrijving

€ 95

/ deelnemer

Individueel

duur 1 uur

€ 145

 

Groepen

8 of meer deelnemers

€ 750

Voor groepen en individueel plaats, datum en tijd in overleg

Overzicht tweede periode 2019

Prijzen exclusief 21% BTW. Als je de workshop(s) of werksessie(s) privé betaalt en het niet kunt declareren, is de prijs inclusief BTW.

Bij annulering tot 14 dagen voor de (eerste) bijeenkomst worden reeds betaalde bedragen geretourneerd.

Bij annulering binnen 14 tot 8 dagen voor de (eerste) bijeenkomst wordt 50% van de prijs in rekening gebracht.

Bij annulering binnen 7 dagen voor de (eerste) bijeenkomst wordt 100% van de prijs in rekening gebracht.

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan om maximaal vier keer per jaar onze nieuwsbrief te ontvangen.

 

9 + 15 =

Contact

+31 10 2880880/ +31 6 31644613

 

Oscar Romerostraat 8, 3065 EH Rotterdam