+31 6 31644613 info@ictismensenwerk.nl

Ontdek je verborgen kwaliteiten

In onze workshops communicatie en samenwerking voor ICT-professionals

Wil je prettiger en effectiever samenwerken, ook met niet-vakgenoten? Met minder frustratie? Je kunt meer dan je denkt, ervaar het in onze workshops.

Inhoud van de workshops interpersoonlijke vaardigheden voor ICT-professionals

Omgaan met feedback

Do 14 mrt of ma 20 mei 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam.

Je hoort vaak dat feedback een cadeautje is. Dat kan het ook zijn, maar het moet zorgvuldig worden aangenomen. Je krijgt iets terug van de ander, vanuit zijn/haar wereldbeeld, en jij vertaalt dat zelf naar wat je ermee wil en kan doen. Goed reageren zorgt dat je uit de feedback haalt wat voor jou relevant is, en dat je de (werk)relatie met de feedbackgever goed houdt.

Lees verder

Als je feedback krijgt, ben je bezig met twee dingen: wat zegt de feedback over mij en wat kan en wil ik daarmee doen, en hoe ga ik reageren naar de feedbackgever en welk effect heeft dat op onze (werk)relatie. Bedenk dat feedback gaat over jou, maar ook – en soms meer – over degene die het geeft (projectie, daar gaan we dieper op in bij de workshop Wat je zegt, ben je zelf). Het zegt in elk geval iets over wat de ander belangrijk vindt.

In deze workshop kijken we hoe je het beste kunt reageren op verschillende soorten feedback, zodat je er voor jezelf goed mee omgaat. En zodat je de ander laat weten dat je hem/haar hebt begrepen, want die zal dat waarderen. En zodat je zo nodig ook goede afspraken maakt.

Het is een interactieve workshop, met ruimte om je eigen situaties en vragen in te brengen.

Open inschrijving

€ 90

/ deelnemer

Groepen

8 of meer deelnemers

€ 700

Voor groepen plaats, datum en tijd in overleg

Feedback met effect

Alleen in combinatie met Waarom? Daarom!

Do 4 apr en do 18 apr 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam, of

Ma 3 jun en ma 17 jun 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam.

We komen allemaal weleens in situaties dat iemand ons vraagt wat we ergens van vinden. En in situaties waarin iemand ons, gevraagd of ongevraagd, laat weten wat hij/zij ergens van vindt. In deze workshop kijken we naar hoe je het beste feedback kunt geven én ontvangen.

Lees verder

Feedback is vaak verpakte kritiek. Het is belangrijk om die kritiek op een opbouwende manier te geven, zodat het aankomt, en zodat de ontvanger er iets mee kan doen. En vergeet vooral niet om ook positieve feedback te geven. We bekijken en oefenen de regels voor goed feedback geven. En we kijken wanneer je het beter niet kunt doen.

We lichten toe wanneer de bekende modellen (4G, GEGA, Geweldloos Communiceren en dergelijke) wel en niet werken, maar we oefenen vooral met sandwich, en met een model dat minstens net zo vriendelijk is voor de ontvanger als de bekende modellen, maar een stuk krachtiger.

Ook feedback goed ontvangen is best lastig. Je hebt te maken met jezelf: je bepaalt zelf of je het wil accepteren en of je er iets mee wilt of kunt doen. Daarnaast heb je te maken met de ander: je kunt op allerlei manieren reageren, en dat heeft effect op de feedbackgever.

Ook dat gaan we verkennen. In de workshop Feedback ontvangen gaan we dieper hierop in.

Feedback gaat over gedrag in het verleden of nu, maar het is ook gericht op de toekomst. Vaak wil je dat de ander er iets mee doet voor jou, en dan kun je de feedback het beste geven met de aanpak van Waarom? Daarom! Vandaar dat beide workshops zijn gecombineerd.

Open inschrijving

€ 175

/ deelnemer

Groepen

8 of meer deelnemers

€ 1.350

Voor groepen plaats, datum en tijd in overleg

Waarom? Daarom!

Alleen in combinatie met Feedback met effect

Do 4 apr en do 18 apr 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam, of

Ma 3 jun en ma 17 jun 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam.

Inhoudelijk gerichte mensen, waaronder veel ICT-professionals, zijn geneigd om te argumenteren, ook als ze iets willen of niet willen van een ander. Goed onderbouwen wat je aan de ander vraagt. Maar dat werkt vaak niet. De ander neemt het in overweging, of komt met tegenargumenten, en doet er verder niks mee. Soms helpt het dan om je gevoel te benoemen (4G), maar dat kan lastig zijn en werkt ook vaak niet. In deze workshop oefenen we een andere aanpak, die even vriendelijk is en wel zo effectief.

Lees verder

In deze workshop lichten we een aanpak toe om heel beknopt en krachtig aan te geven wat je wel of niet wilt van de ander. Op een vriendelijke en nette manier, maar wel duidelijk en krachtig. Zodat hij of zij er eigenlijk niet omheen kan. We oefenen er ook mee, en je kunt je eigen situaties inbrengen.

Er zitten veel elementen in deze aanpak van feedback geven (ik-boodschap, balans). Vandaar dat deze workshop wordt gecombineerd met Feedback met effect.

Open inschrijving

€ 175

/ deelnemer

Groepen

8 of meer deelnemers

€ 1.350

Voor groepen plaats, datum en tijd in overleg

Drie workshops interpersoonlijke vaardigheden

Do 14 mrt, 4 apr en 18 apr 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam, of

Ma 20 mei, 3 jun en 17 jun 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam.

Deze reeks bestaat uit 3 workshops, die samen een survivalkit vormen voor ICT-professionals, en onontbeerlijk zijn voor leidinggevenden:

  • Omgaan met feedback
  • Feedback met effect
  • Waarom? Daarom!

Open inschrijving

€ 255

/ deelnemer

Groepen

8 of meer deelnemers

€ 1.950

Voor groepen plaats, datum en tijd in overleg

Overzicht workshops eerste periode 2019

Overzicht workshops tweede periode 2019

Meest gestelde vragen over onze workshops

Wat houdt een workshop in?

In onze workshops zit een stukje theorie, maar vooral ook zelf ervaren en ontdekken hoe je iets aan jouw repertoire kunt toevoegen. Zodat je bewust je kwaliteiten kunt inzetten in contact met anderen. Bovendien kun je je eigen situatie inbrengen, zodat je ook meteen iets bruikbaars meeneemt.

De workshops zijn kort maar krachtig. We maken het niet te zwaar, maar het gaat wel ergens over. En het is beperkt in tijd en kosten, zodat het altijd in je planning past.

Voor wie zijn de workshops bedoeld?

Je kunt bij ons terecht als ICT-professional, of als organisatie, groep of team met/van ICT-professionals. Met ICT-professional bedoelen wij niet alleen mensen met een technische functie, maar iedereen die zich bezighoudt met ICT-ontwikkeling en beheer. Iedere ICT-professional is welkom, al vragen wij wel HBO-niveau.

Waarom voor ICT-professionals?

Voor veel ICT-professionals zijn communiceren en samenwerken niet van nature de zaken die het meeste aandacht krijgen. Het komt ook vaak beperkt aan bod in hun opleiding. Maar het kan je veel brengen als je beter en bewuster kunt omgaan met (interne) klanten, samenwerken met collega’s en leveranciers/ partners, en doen wat goed voor je is. Je kunt daar veel in leren en vooral ook ontdekken hoe je dat kan doen op een manier die bij jou past. Daardoor word je beter in je rol en ontwikkel je je breder.

Waarom specifiek voor ICT-professionals?

Wij vinden het belangrijk dat onze workshops nauw aansluiten bij het werk van de deelnemers en direct praktisch bruikbaar zijn. Wij gebruiken graag voorbeelden uit de praktijk, uit onze eigen jarenlange ervaring, en wij willen de situaties snappen die deelnemers inbrengen. Organisaties die zich bezighouden met ICT zijn het gebied waarop wij thuis zijn.

Hoe weet ik of het iets voor mij is?

Als je twijfelt, neem dan contact op, dan geven wij je meer informatie. En er is altijd een gratis intakegesprek, zodat we samen kunnen kijken of het aansluit.

Is de inhoud standaard of maatwerk?

De workshops open inschrijving hebben een standaard inhoud, waarbij de deelnemers van tevoren kunnen aangeven wat hun speciale verzoeken zijn. Bovendien kun je eigen situaties inbrengen. De overige workshops hebben een standaard basis en worden aangepast aan jouw groep en jouw doelstelling.

Prijzen exclusief 21% BTW. Als je de workshop(s) privé betaalt en het niet kunt declareren, is de prijs inclusief BTW.

Bij annulering tot 14 dagen voor de workshop worden reeds betaalde bedragen geretourneerd.

Bij annulering binnen 14 tot 8 dagen voor de workshop wordt 50% van de prijs in rekening gebracht.

Bij annulering binnen 7 dagen voor de workshop wordt 100% van de prijs in rekening gebracht.

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan om maximaal vier keer per jaar onze nieuwsbrief te ontvangen.

 

14 + 11 =

Contact

+31 10 2880880/ +31 6 31644613

 

Oscar Romerostraat 8, 3065 EH Rotterdam