+31 6 31644613 info@ictismensenwerk.nl

Ontdek je verborgen kwaliteiten

In onze workshops communicatie en samenwerking voor ICT-professionals

Wil je prettiger en effectiever samenwerken, ook met niet-vakgenoten? Met minder frustratie? Je kunt meer dan je denkt, ervaar het in onze workshops.

Inhoud van de workshops jij en je omgeving voor ICT-professionals

Je favoriete rotgevoel

Ma 11 mrt of do 6 jun 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam.

Het klinkt tegenstrijdig, maar toch doe je het jezelf iedere keer weer aan: je favoriete rotgevoel. In allerlei situaties in contacten met andere mensen doe je wat je vertrouwd is, onbewust, terwijl dat niet altijd goed voor je is. In deze workshop onderzoeken we welke patronen bij jou spelen, en kun je bewust ervaren hoe het werkt – en hoe het anders kan.
Lees verder
Aan het begin van je leven bouw je patronen op, puur om te overleven, je bent afhankelijk van anderen. Later blijf je die patronen onbewust herhalen, ook op momenten dat ze je niet helpen. Aan de hand van de dramadriehoek, een model uit de transactionele analyse, kijken we naar jouw favoriete patronen. Je kunt ze betrappen omdat ze uiteindelijk altijd eindigen met een rotgevoel, maar het is best lastig om te vinden wat daarachter zit. Je herkent het niet, omdat je er zo aan gewend bent. De patronen zul je tegen blijven komen, alleen als je ze kan ontmaskeren, zijn ze onschadelijk gemaakt, en kun je in vrijheid bepalen wat je doet.

In deze workshop doen we diverse oefeningen om je bewust te worden hoe je patronen werken. En ook om te ervaren hoe het is als je eruit kunt stappen.

Open inschrijving

€ 90

/ deelnemer

Groepen

8 of meer deelnemers

€ 700

Voor groepen plaats, datum en tijd in overleg

Met andere ogen

Ma 25 mrt of do 20 jun 2019, 15:00 – 17:00 u, Rotterdam.

Soms is wat je automatisch doet in een situatie helemaal prima, en soms levert dat niet op wat je wilt. In deze workshop ga je met andere ogen kijken naar jezelf in relatie met anderen. Je gaat ervaren hoe het is om te doen wat je doet, en daarnaast waar te nemen wat je doet, en bewust een aanpak te kiezen. Je kunt eigen situaties inbrengen.
Voor groepen
Voor groepen: Als er iets niet lekker loopt in een team of een organisatie, kan het helpen om met andere ogen ernaar te kijken. In deze workshop behandelen we de drie basisprincipes voor een goed functionerend (menselijk) systeem: plek, ordening en balans.

Als er op een van deze aspecten iets niet klopt, krijg je gedoe. We kijken naar diverse voorbeelden van waar het kan knellen en wat je daaraan kunt doen. Er is ruimte om je eigen cases in te brengen.

Open inschrijving

€ 90

/ deelnemer

Groepen

8 of meer deelnemers

€ 700

Voor groepen plaats, datum en tijd in overleg

Met andere ogen (vervolg)

Do 4 jul 2019, 15:00 – 17:00 u, Rotterdam.

In deze workshop frissen we de inhoud op van de workshop Met andere ogen. Maar we staan niet te lang stil bij de theorie, we gaan er vooral mee aan de slag. Je kunt je eigen situatie of vraag inbrengen, waar we samen naar kijken.

Open inschrijving

€ 90

/ deelnemer

Groepen

8 of meer deelnemers

€ 700

Voor groepen plaats, datum en tijd in overleg

Wat je zegt, ben je zelf

Ma 1 apr of do 23 mei 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam.

Iedereen heeft zijn eigen specifieke kwaliteiten, je hebt er zelfs meer dan je denkt. Als je die kwaliteiten kent, kun je ze bewust inzetten als de situatie daarom vraagt. In deze workshop houden we je kwaliteiten die je al kent tegen het licht, en ga je op zoek naar je verborgen kwaliteiten.
Lees verder

Alle kwaliteiten van een mens (of een team) hebben een positieve kant, als je ze maar inzet op het juiste moment, op de juiste plaats en in de juiste mate. Om dat te kunnen doen, moet je je kwaliteiten kennen. In deze workshop kijken we aan de hand van het model van Daniel Ofman naar je kwaliteiten. En naar het tegenovergestelde, want ook dat kan van pas komen. En we gaan op zoek naar verborgen kwaliteiten, waarbij anderen een spiegel kunnen zijn (Jung heeft dat schaduw en projectie genoemd). Met als doel dat je je kwaliteiten bewuster kunt gaan inzetten.

Een mens heeft kwaliteiten, maar ook een team als geheel heeft kwaliteiten, inclusief verborgen kwaliteiten. In de versie van deze workshop voor je eigen team kunnen we op dezelfde manier kijken naar de kwaliteiten van je team.

Open inschrijving

€ 90

/ deelnemer

Groepen

8 of meer deelnemers

€ 700

Voor groepen plaats, datum en tijd in overleg

Drie workshops jij en je omgeving

Ma 11 mrt, 25 mrt en 1 apr 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam, of

Do 23 mei, 6 jun en 20 jun 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam.

Deze reeks bestaat uit 3 workshops, waarin je je meer bewust wordt van jouw gedrag in de interactie met anderen:

  • Je favoriete rotgevoel,
  • Met andere ogen, en
  • Wat je zegt, ben je zelf.

Open inschrijving

€ 255

/ deelnemer

Groepen

8 of meer deelnemers

€ 1.950

Voor groepen plaats, datum en tijd in overleg

Overzicht workshops eerste periode 2019

Overzicht workshops tweede periode 2019

Meest gestelde vragen over onze workshops

Wat houdt een workshop in?

In onze workshops zit een stukje theorie, maar vooral ook zelf ervaren en ontdekken hoe je iets aan jouw repertoire kunt toevoegen. Zodat je bewust je kwaliteiten kunt inzetten in contact met anderen. Bovendien kun je je eigen situatie inbrengen, zodat je ook meteen iets bruikbaars meeneemt.

De workshops zijn kort maar krachtig. We maken het niet te zwaar, maar het gaat wel ergens over. En het is beperkt in tijd en kosten, zodat het altijd in je planning past.

Voor wie zijn de workshops bedoeld?

Je kunt bij ons terecht als ICT-professional, of als organisatie, groep of team met/van ICT-professionals. Met ICT-professional bedoelen wij niet alleen mensen met een technische functie, maar iedereen die zich bezighoudt met ICT-ontwikkeling en beheer. Iedere ICT-professional is welkom, al vragen wij wel HBO-niveau.

Waarom voor ICT-professionals?

Voor veel ICT-professionals zijn communiceren en samenwerken niet van nature de zaken die het meeste aandacht krijgen. Het komt ook vaak beperkt aan bod in hun opleiding. Maar het kan je veel brengen als je beter en bewuster kunt omgaan met (interne) klanten, samenwerken met collega’s en leveranciers/ partners, en doen wat goed voor je is. Je kunt daar veel in leren en vooral ook ontdekken hoe je dat kan doen op een manier die bij jou past. Daardoor word je beter in je rol en ontwikkel je je breder.

Waarom specifiek voor ICT-professionals?

Wij vinden het belangrijk dat onze workshops nauw aansluiten bij het werk van de deelnemers en direct praktisch bruikbaar zijn. Wij gebruiken graag voorbeelden uit de praktijk, uit onze eigen jarenlange ervaring, en wij willen de situaties snappen die deelnemers inbrengen. Organisaties die zich bezighouden met ICT zijn het gebied waarop wij thuis zijn.

Hoe weet ik of het iets voor mij is?

Als je twijfelt, neem dan contact op, dan geven wij je meer informatie. En er is altijd een gratis intakegesprek, zodat we samen kunnen kijken of het aansluit.

Is de inhoud standaard of maatwerk?

De workshops open inschrijving hebben een standaard inhoud, waarbij de deelnemers van tevoren kunnen aangeven wat hun speciale verzoeken zijn. Bovendien kun je eigen situaties inbrengen. De overige workshops hebben een standaard basis en worden aangepast aan jouw groep en jouw doelstelling.

Prijzen exclusief 21% BTW. Als je de workshop(s) privé betaalt en het niet kunt declareren, is de prijs inclusief BTW.

Bij annulering tot 14 dagen voor de workshop worden reeds betaalde bedragen geretourneerd.

Bij annulering binnen 14 tot 8 dagen voor de workshop wordt 50% van de prijs in rekening gebracht.

Bij annulering binnen 7 dagen voor de workshop wordt 100% van de prijs in rekening gebracht.

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan om maximaal vier keer per jaar onze nieuwsbrief te ontvangen.

 

11 + 15 =

Contact

+31 10 2880880/ +31 6 31644613

 

Oscar Romerostraat 8, 3065 EH Rotterdam