+31 6 31644613 info@ictismensenwerk.nl

Ontdek je verborgen kwaliteiten

In onze workshops communicatie en samenwerking voor ICT-professionals

Wil je prettiger en effectiever samenwerken, ook met niet-vakgenoten? Met minder frustratie? Je kunt meer dan je denkt, ervaar het in onze workshops.

Inhoud van de workshops jij en je team voor ICT-professionals

Je kwaliteiten in een team

Do 7 mrt of ma 13 mei 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam.

De deelnemers in een team vervullen verschillende rollen. Er is geen goed of fout, alle rollen zijn nodig om een team goed te laten functioneren, waarbij de ideale mix afhankelijk is van de taak van het team. Aan de hand van het model van Belbin kijken we naar jouw voorkeursrollen. En we kijken naar een team waarin je functioneert.

Lees verder

In deze workshop maak je kennis met het model van Belbin. Je maakt een testje om je eigen voorkeursrollen te ontdekken. Dat zijn rollen die je van nature gemakkelijk inneemt in een team. Je kunt ook andere rollen invullen, maar dat kost meer moeite. Met veel voorbeelden gaat het model voor je leven, zodat je bewust met je rollen kunt omgaan.

Daarnaast kijken we naar een team waarin je functioneert. Als je met een eigen team aan deze workshop deelneemt, kunnen we kijken hoe de mix in het team is, gelet op de taak die het team heeft. Als er een teveel is van bepaalde rollen, kunnen de betreffende deelnemers zich wat inhouden. Als er een te weinig is van bepaalde rollen, kan iemand die expliciet op zich nemen. Je ziet ook elkaars voorkeursrollen, zodat je daar in je team een beroep op kunt doen. Deze workshop is een must voor ieder team om optimaal te kunnen samenwerken!

Open inschrijving

€ 90

/ deelnemer

Groepen

8 of meer deelnemers

€ 700

Voor groepen plaats, datum en tijd in overleg

Interculturele samenwerking

Ma 27 mei 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam.

Door internationale samenwerking en door mobiliteit van personeel, werken steeds meer ICT-professionals samen met buitenlandse collega’s, leveranciers en klanten. Het vak is gemeenschappelijk, daar vind je elkaar snel, maar de samenwerking en communicatie blijken vaak minder gemakkelijk dan gedacht. De taal is een zichtbare hobbel. Maar onbewuste culturele verschillen kunnen tot grote misverstanden en wrijving leiden.

Lees verder

In een multiculturele werkomgeving kun je onderling enorm verrast worden door de grote gevolgen van kleine culturele verschillen. Soms duurt het lang voordat je erachter bent dat het geen kwade wil is, maar culturele achtergrond, en dan kunnen er al veel irritaties en misverstanden zijn ontstaan.

In deze workshop gaan we aan de hand van het model van Hofstede kijken naar je eigen culturele achtergrond en die van anderen – de Nederlandse cultuur en diverse buitenlandse culturen, en hoe ze naar elkaar kijken. Want je bewust zijn van culturele verschillen is de eerste stap naar het overbruggen hiervan. Zodat je met wat extra moeite elkaar beter begrijpt.

Gastdocent bij deze workshop is René Pluijmers. René heeft uitgebreide ervaring met samenwerken met mensen met een zeer uiteenlopende culturele achtergrond, in Europa en wereldwijd, in technologische omgevingen. Hij is regelmatig betrokken geweest bij projecten met als specifieke opdracht om cultuurverschillen te overbruggen. In de workshop maakt hij je graag bewust van je eigen cultuur en die van de ander, en hoe je daar in de praktijk rekening mee kunt houden.

De workshop wordt in het Nederlands en in het Engels gegeven; in principe in het Engels, tenzij alle deelnemers Nederlands spreken. Voor groepen in overleg.

Open inschrijving

€ 90

/ deelnemer

Groepen

8 of meer deelnemers

€ 700

Voor groepen plaats, datum en tijd in overleg

Het pad naar de toekomst – stap 1

Alleen in combinatie met Het pad naar de toekomst – stap 2

Do 21 mrt en do 28 mrt 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam, of

Ma 24 jun en ma 1 jul 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam.

In deze workshop krijg je met hulp van de groep meer zicht op de richting die je het komende jaar in wilt gaan. Je brengt je eigen vraagstelling in. Met behulp van technieken uit de appreciative inquiry onderzoeken we wat jij belangrijk vindt en zetten zo de eerste contouren neer voor je pad naar de toekomst.

Voor groepen

Voor groepen: In deze workshop krijgen jullie meer zicht op de richting die je gezamenlijk het komende jaar in wilt gaan. Je brengt je eigen vraagstelling in. Met behulp van technieken uit de appreciative inquiry onderzoeken we, met inbreng van ieder van jullie, wat jullie samen het belangrijkste vinden en zetten zo de eerste contouren neer voor jullie gezamenlijke pad naar de toekomst.

Open inschrijving

€ 175

/ deelnemer

Groepen

8 of meer deelnemers

€ 1.350

Voor groepen plaats, datum en tijd in overleg

Het pad naar de toekomst – stap 2

Alleen in combinatie met Het pad naar de toekomst – stap 1

Do 21 mrt en do 28 mrt 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam, of

Ma 24 jun en ma 1 jul 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam.

Deze workshop is het vervolg op stap 1. Je gaat met de resultaten van stap 1 verder aan de slag. Je gaat visualiseren hoe de situatie over een jaar is, als alles wat jij belangrijk vindt helemaal voor elkaar is – een aanlokkelijk toekomstperspectief. En je gaat met speciale technieken je creativiteit aanboren, om ideeën te genereren hoe je dit kunt realiseren.

Voor groepen

Voor groepen werkt het hetzelfde, alleen je werkt samen, met inbreng van ieder van jullie, naar een gezamenlijk resultaat toe. Je hebt na afloop materiaal om aan de muur te hangen, dat voor alle deelnemers een tastbare herinnering is aan wat je hebt besproken. En je hebt een eerste lijst met mogelijke acties om de mooie toekomst die je samen hebt bedacht, ook daadwerkelijk te realiseren.

Open inschrijving

€ 175

/ deelnemer

Groepen

8 of meer deelnemers

€ 1.350

Voor groepen plaats, datum en tijd in overleg

Het pad naar de toekomst – stap 3

Vervolg op Het pad naar de toekomst – stap 1 en 2

Vr 29 mrt of di 2 jul 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam.

Deze workshop is het vervolg op stap 2. Je gaat alle ideeën die je hebt bedacht om je mooie toekomst te realiseren nogeens bekijken, en verder uitbreiden. Dat gaat eerst nog zonder oordeel, alles is goed, hoe meer je bedenkt, hoe beter. De gekste ideeën zijn soms de beste. Pas daarna ga je alles scoren op bijdrage aan je toekomst en haalbaarheid/ kosten. Tenslotte maak je een concrete actielijst met 5 punten voor de komende periode.

Voor groepen

Voor groepen werkt het hetzelfde, alleen je werkt samen, met inbreng van ieder van jullie, naar een gezamenlijk resultaat toe. Na afloop heb je een concrete actielijst met de 5 belangrijkste punten die jullie samen gaan aanpakken in de komende periode. En je hebt ook nog een reservelijst van acties, die je kunt oppakken zodra een van de acties is afgerond.

Door de workshops samen te doen, heb je gebruik gemaakt van ieders goede ideeën, en heb je na afloop een gedragen actieplan.

Open inschrijving

€ 90

/ deelnemer

Groepen

8 of meer deelnemers

€ 700

Voor groepen plaats, datum en tijd in overleg

Drie workshops jij en je team

Do 21 en 28 mrt 2019, do 21 feb/ vr 29 mrt 2019, 15:00 – 17:00 u. Rotterdam, of

Ma 24 jun en 1 jul 2019, ma 13 mei/ ma 27 mei/ di 2 jul 2019, 15:00 – 17:00 Rotterdam.

Deze reeks bestaat uit 3 workshops om met hulp van elkaar een richting uit te stippelen voor je volgende stap naar de toekomst:

  • Je kwaliteiten in een team, of Interculturele samenwerking, of Het pad naar de toekomst stap 3 (naar keuze), en
  • Het pad naar de toekomst stap 1 en 2.

Open inschrijving

€ 255

/ deelnemer

Groepen

8 of meer deelnemers

€ 1.950

Voor groepen plaats, datum en tijd in overleg

Overzicht workshops eerste periode 2019

Overzicht workshops tweede periode 2019

Meest gestelde vragen over onze workshops

Wat houdt een workshop in?

In onze workshops zit een stukje theorie, maar vooral ook zelf ervaren en ontdekken hoe je iets aan jouw repertoire kunt toevoegen. Zodat je bewust je kwaliteiten kunt inzetten in contact met anderen. Bovendien kun je je eigen situatie inbrengen, zodat je ook meteen iets bruikbaars meeneemt.

De workshops zijn kort maar krachtig. We maken het niet te zwaar, maar het gaat wel ergens over. En het is beperkt in tijd en kosten, zodat het altijd in je planning past.

Voor wie zijn de workshops bedoeld?

Je kunt bij ons terecht als ICT-professional, of als organisatie, groep of team met/van ICT-professionals. Met ICT-professional bedoelen wij niet alleen mensen met een technische functie, maar iedereen die zich bezighoudt met ICT-ontwikkeling en beheer. Iedere ICT-professional is welkom, al vragen wij wel HBO-niveau.

Waarom voor ICT-professionals?

Voor veel ICT-professionals zijn communiceren en samenwerken niet van nature de zaken die het meeste aandacht krijgen. Het komt ook vaak beperkt aan bod in hun opleiding. Maar het kan je veel brengen als je beter en bewuster kunt omgaan met (interne) klanten, samenwerken met collega’s en leveranciers/ partners, en doen wat goed voor je is. Je kunt daar veel in leren en vooral ook ontdekken hoe je dat kan doen op een manier die bij jou past. Daardoor word je beter in je rol en ontwikkel je je breder.

Waarom specifiek voor ICT-professionals?

Wij vinden het belangrijk dat onze workshops nauw aansluiten bij het werk van de deelnemers en direct praktisch bruikbaar zijn. Wij gebruiken graag voorbeelden uit de praktijk, uit onze eigen jarenlange ervaring, en wij willen de situaties snappen die deelnemers inbrengen. Organisaties die zich bezighouden met ICT zijn het gebied waarop wij thuis zijn.

Hoe weet ik of het iets voor mij is?

Als je twijfelt, neem dan contact op, dan geven wij je meer informatie. En er is altijd een gratis intakegesprek, zodat we samen kunnen kijken of het aansluit.

Is de inhoud standaard of maatwerk?

De workshops open inschrijving hebben een standaard inhoud, waarbij de deelnemers van tevoren kunnen aangeven wat hun speciale verzoeken zijn. Bovendien kun je eigen situaties inbrengen. De overige workshops hebben een standaard basis en worden aangepast aan jouw groep en jouw doelstelling.

Prijzen exclusief 21% BTW. Als je de workshop(s) privé betaalt en het niet kunt declareren, is de prijs inclusief BTW.

Bij annulering tot 14 dagen voor de workshop worden reeds betaalde bedragen geretourneerd.

Bij annulering binnen 14 tot 8 dagen voor de workshop wordt 50% van de prijs in rekening gebracht.

Bij annulering binnen 7 dagen voor de workshop wordt 100% van de prijs in rekening gebracht.

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan om maximaal vier keer per jaar onze nieuwsbrief te ontvangen.

 

9 + 9 =

Contact

+31 10 2880880/ +31 6 31644613

 

Oscar Romerostraat 8, 3065 EH Rotterdam