+31 6 31644613 info@ictismensenwerk.nl

Workshops voor ICT-professionals

Voor jezelf of voor je team

 

Neem contact opOver ons

Neem deel aan een workshop of organiseer een workshop voor je team

Werk prettiger samen met anderen en vergroot je effectiviteit

“Zachte” vaardigheden zijn niet de kern van je vak, maar ze zijn wel nodig om je functie of rol goed in te vullen. Als je er bewuster mee omgaat, en een aantal vaardigheden opdoet, ben je effectiever, en het maakt je leven gemakkelijker.

Ben jij ICT-professional?

Heb je te maken met lastige collega’s, klanten of leveranciers?

Merk je dat je elkaar soms niet echt begrijpt?

Speelt er iets in je team, is er gedoe?

Krijg je soms geen voet aan de grond?

Heb je het gevoel dat je meer voor elkaar zou kunnen krijgen?

Wil je meer kwaliteiten van jezelf gebruiken dan je nu al doet?

Wil je doorgroeien naar een andere functie of rol?

Of wil je gewoon eens met iets anders bezig zijn dan het vak?

Onze meest gevraagde workshops voor ICT-professionals

Je kwaliteiten in een team

 

Z

Feedback met effect

 

w

Intercultureel teamwork

 

s

Je favoriete rotgevoel

 

Waarom? Daarom!

 

U

Wat je zegt, ben je zelf

 

Met andere ogen

 

Het pad naar de toekomst

 

Het mes snijdt aan drie kanten:

Je verbetert je functioneren en je inzetbaarheid (employability).     Je krijgt in de workshops bewust en onbewust dingen mee die je direct kunt toepassen. Daarnaast doe je inzichten en ervaringen op om je verder en breder te ontwikkelen.

Je hebt veel aan de workshops, terwijl ze je relatief weinig kosten.  De workshops zijn bewust beperkt gehouden in tijd en geld, zodat deze niet ten koste gaan van opleidingen op je vakgebied. Anderzijds bevatten ze de essentie van een onderwerp en gaan snel de diepte in, overigens zonder zwaar te worden, we houden het leuk om te doen.

De deelnemers krijgen een gezamenlijke basis om verder te gaan.  Als je met andere collega’s of met je team aan een workshop deelneemt, kan die aanhaken bij dingen die spelen in jullie organisatie. Jullie kunnen hier samen mee aan de slag, tijdens en na de workshop.

Neem deel aan een workshop met open inschrijving

Na deelname aan een workshop ben je je bewuster van je kwaliteiten, en je hebt tools voor situaties waar je minder handig in bent. Je vertrouwt meer op je eigen kunnen, en je kunt beter omgaan met lastige situaties.

Wil je deelnemen aan een of meer van onze standaard workshops, dan kun je terecht bij onze workshops met open inschrijving. Elke workshop bestaat uit een stukje theorie, maar vooral veel oefenen en ervaren. Je ontdekt hoe je met situaties om kunt gaan, praktisch en op je eigen manier.

Aanpak en prijzen

Iedereen communiceert en werkt samen, iedereen op zijn eigen manier. Er is niet 1 manier die goed is, iedere kwaliteit kan van pas komen, afhankelijk van de situatie en je rol. Het helpt als je je bewust bent wat je geneigd bent wel en niet te doen, als je in een passende situatie bewust kunt inzetten waar je goed in bent, en als je wat handigheden weet voor dingen waar je niet zo goed in bent. Rekening houdend met je eigen kwaliteiten en die van de ander.

Voorafgaand aan de workshop bel ik je voor een kort intakegesprek. Daarin bespreken we jouw verwachtingen en de inhoud van de workshop, zodat we van beide zijden kunnen kijken of het past. Daarnaast vraag ik je van tevoren de workshop te betalen. Als we allebei tevreden zijn met de intake en de betaling is binnen, ontvang je een bevestiging en is je deelname definitief.

Het minimale aantal deelnemers aan een workshop is drie. Mocht een workshop niet doorgaan, dan nemen wij contact met je op. Als je zelf je deelname wilt annuleren, kan dat tot een maand van tevoren.

Prijzen:

 • Losse workshop € 90
 • Twee bij elkaar horende workshops € 175
 • Drie workshops interpersoonlijke vaardigheden voor ICT-ers (survivalkit voor ICT-professionals, must voor leidinggevenden): Omgaan met feedback – Feedback met effect – Waarom? Daarom!, samen € 255
 • Drie workshops om jezelf beter te begrijpen in de interactie met anderen: Je favoriete rotgevoel  – Met andere ogen – Wat je zegt, ben je zelf, samen € 255
 • Drie workshops om samen een richting uit te stippelen: Je kwaliteiten in een team – Het pad naar de toekomst stap 1 + 2, samen € 255

Prijzen exclusief 21% BTW. Als je de workshop(s) privé betaalt en het niet kunt declareren, is de prijs inclusief BTW.

Organiseer je eigen workshop

Maatwerk voor je groep. Teambuilding, maar dan met inhoud. En een gezamenlijk resultaat en/of gedeelde ervaringen. Bijzonder geschikt voor nieuwe teams, project-kickoffs en groepen collega’s.

Maak een keuze uit de workshops. Wij geven deze aan jouw groep of team, op jouw locatie. De inhoud is gebaseerd op ons standaard materiaal, en dat passen wij aan, op maat voor jouw specifieke vraag en situatie. We bepalen samen de insteek en het aantal deelnemers.

Aanpak en prijzen

Een enkele workshop duurt in het algemeen anderhalf tot twee uur, omdat dat lang genoeg is om een onderwerp goed neer te zetten, en kort genoeg voor de deelnemers om de tijd vrij te kunnen maken. Een middag met twee (samenhangende) workshops is ook mogelijk. Plaats en tijd in overleg. Voorafgaand aan de (eerste) workshop komen wij langs of bellen we voor een gratis intakegesprek (duurt ongeveer een uur).

Prijzen (exclusief 21% BTW, inclusief reis- en verblijfkosten):

 • Losse workshop € 700 per workshop
 • Middag met twee workshops € 1.350
 • Drie workshops in een reeks € 1.950

Voorbeelden van goede combinaties voor een reeks van drie workshops:

 • voor nieuwe teams en project-kickoffs: Je kwaliteiten in een team – Het pad naar de toekomst stap 1 + 2
 • een team in zijn omgeving: Je kwaliteiten in een team – Met andere ogen – Wat je zegt, ben je zelf
 • individuele vaardigheden samen oefenen: Omgaan met feedback – Feedback met effect – Waarom? Daarom!
 • jezelf en elkaar beter leren kennen: Je kwaliteiten in een team – Je favoriete rotgevoel – Wat je zegt, ben je zelf

Scan en advies – laat je adviseren over de beste aanpak

Health scan, hoe staat het met de communicatie en samenwerking in je groep. Of waarom loopt het niet lekker in een team of een relatie. Of wat heeft je nieuwe team het meeste nodig. En advies: wat kun je doen met een paar gerichte interventies in de vorm van workshops, en wat daarnaast of als follow-up.

Wij voeren een health scan uit in je ICT-team of -organisatie, en brengen ons advies uit. Hierin staat wat je het beste kunt aanpakken op het gebied van communicatie en samenwerking en hoe je dat het beste kunt organiseren. Dit is geen dik rapport, wel een paar duidelijke plaatjes en een concreet stappenplan, waar je direct mee aan de slag kunt.

Aanpak en prijzen

De leidinggevende van het team zal in het algemeen de opdrachtgever zijn. Wij bespreken met de opdrachtgever wat er speelt en waar jullie naartoe willen met je ICT-team of –organisatie. En wij nemen relevant materiaal door, zoals strategie en plannen, medewerkers-/ klanttevredenheidsonderzoeken e.d. Daarna interviewen wij drie tot vijf door de opdrachtgever aan te wijzen personen. Tenslotte koppelen wij ons advies persoonlijk terug. Voorafgaand aan het eerste inhoudelijke gesprek, komen wij langs of bellen we voor een gratis intakegesprek (duurt ongeveer een uur).

Prijzen (exclusief 21% BTW, inclusief reis- en verblijfkosten):

 • Health scan en advies € 3.000
 • Health scan en advies in combinatie met 3 in overleg te kiezen workshops, plus een eindadvies hoe verder € 4.900
 • Prijzen voor andere combinaties op aanvraag

Wist je dat onze workshops ook prima zijn in te zetten als middel in plaats van doel?

We leggen dan niet de nadruk op hoe te communiceren en samen te werken, maar we doen het gewoon, om ter plekke een resultaat te bereiken. Bijvoorbeeld om gezamenlijk een aanpak voor een project of voor het komende jaar te bepalen, of een keuze te maken. Zowel voor een team als individueel (dan help je elkaar).

Meest gestelde vragen over onze workshops

 

Wat houdt een workshop in?

In onze workshops zit een stukje theorie, maar vooral ook zelf ervaren en ontdekken hoe je iets aan jouw repertoire kunt toevoegen. Zodat je bewust je kwaliteiten kunt inzetten in contact met anderen. Bovendien kun je je eigen situatie inbrengen, zodat je ook meteen iets bruikbaars meeneemt.

De workshops zijn kort maar krachtig. We maken het niet te zwaar, maar het gaat wel ergens over. En het is beperkt in tijd en kosten, zodat het altijd in je planning past.

Voor wie zijn de workshops bedoeld?

Je kunt bij ons terecht als ICT-professional, of als organisatie, groep of team met/van ICT-professionals. Met ICT-professional bedoelen wij niet alleen mensen met een technische functie, maar iedereen die zich bezighoudt met ICT-ontwikkeling en beheer. Iedere ICT-professional is welkom, al vragen wij wel HBO-niveau.

Waarom voor ICT-professionals?

Voor veel ICT-professionals zijn communiceren en samenwerken niet van nature de zaken die het meeste aandacht krijgen. Het komt ook vaak beperkt aan bod in hun opleiding. Maar het kan je veel brengen als je beter en bewuster kunt omgaan met (interne) klanten, samenwerken met collega’s en leveranciers/ partners, en doen wat goed voor je is. Je kunt daar veel in leren en vooral ook ontdekken hoe je dat kan doen op een manier die bij jou past. Daardoor word je beter in je rol en ontwikkel je je breder.

Waarom specifiek voor ICT-professionals?

Wij vinden het belangrijk dat onze workshops nauw aansluiten bij het werk van de deelnemers en direct praktisch bruikbaar zijn. Wij gebruiken graag voorbeelden uit de praktijk, uit onze eigen jarenlange ervaring, en wij willen de situaties snappen die deelnemers inbrengen. Organisaties die zich bezighouden met ICT zijn het gebied waarop wij thuis zijn.

Hoe weet ik of het iets voor mij is?

Als je twijfelt, neem dan contact op, dan geven wij je meer informatie. En er is altijd een gratis intakegesprek, zodat we samen kunnen kijken of het aansluit.

Is de inhoud standaard of maatwerk?

De workshops open inschrijving hebben een standaard inhoud, waarbij de deelnemers van tevoren kunnen aangeven wat hun speciale verzoeken zijn. Bovendien kun je eigen situaties inbrengen. De overige workshops hebben een standaard basis en worden aangepast aan jouw groep en jouw doelstelling.

Ik heb Dorine leren kennen als een persoon die mensen kan enthousiasmeren en staat voor wat ze zegt. Dit gecombineerd met haar goede contactuele eigenschappen heeft haar zowel op de afdeling als bij de klanten een groot draagvlak opgeleverd.

Stefan

Senior Oracle ontwikkelaar

Goede balans mens- en taakgerichtheid. Kan strategisch denken vertalen in operaties.

Interimmanagementbureau

Heel nuttig. Veel meer geleerd dan gedacht/ gehoopt.

Thiadmer

deelnemer Feedback met effect

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan om maximaal vier keer per jaar onze nieuwsbrief te ontvangen.

 

4 + 4 =

Contact

+31 10 2880880/ +31 6 31644613

 

Oscar Romerostraat 8, 3065 EH Rotterdam