+31 6 31644613 info@ictismensenwerk.nl

Workshops en coaching

communicatie & samenwerking voor ICT-managers
 
Neem contact opOver ons

Ben jij manager in de ICT of op het snijvlak van business en ICT?

Neem deel aan een workshop, of laat je persoonlijk adviseren en coachen

Werk prettiger samen met anderen en vergroot je effectiviteit

“Zachte” vaardigheden zijn niet de kern van je vak, maar ze kunnen wel erg helpen om je functie of rol goed in te vullen. Als je er bewuster mee omgaat, en een aantal inzichten en handigheden opdoet, beweeg je je gemakkelijker in contacten met anderen, en krijg je meer voor elkaar.

Wat speelt er voor jou?

Loopt de samenwerking met die ene collega niet lekker?

Krijg je soms geen voet aan de grond?

Wil je nog beter leidinggeven aan je team?

Zit je in een lastige situatie en wil je daar meer zicht op krijgen?

Vind je het lastig om duidelijk en vriendelijk te zijn?

Speelt er iets in je team waar jij actie op moet nemen?

Sta je voor een belangrijke keuze en kom je daar niet goed uit?

Heb je behoefte aan iemand van buiten die met je meedenkt?

Of wil je gewoon eens met iets anders bezig zijn dan het vak?

Onze workshops voor jezelf

Met onze workshops…

…investeer je in je eigen (team)ontwikkeling. Je moet waarschijnlijk even tijd maken, de workshops helpen niet om je werk voor vandaag af te krijgen. Maar je doet inzichten en ervaringen op om die lastige situatie te tackelen, en/of om je verder en breder te ontwikkelen. En daar heb je op de langere termijn veel plezier van.

…bespaar je tijd en geld. De workshops zijn kort maar krachtig. We gaan snel naar de essentie, en beperken ons tot wat in jouw werksituatie toepasbaar is. Dat is wel even intensief, maar zo kun je ze gemakkelijker inpassen in je agenda en je budget.

…krijg je iets mee waar je direct mee aan de slag kunt. De workshops zijn interactief, je kunt actief meedenken met cases van anderen, en daarnaast je eigen situatie inbrengen. Na afloop heb je handvatten hoe je deze meteen praktisch kunt aanpakken.

Neem deel aan een workshop met open inschrijving

Na deelname aan een workshop ben je je bewuster van je kwaliteiten en valkuilen als leidinggevende en collega, en je hebt handvatten hoe om te gaan met die lastige of uitdagende situatie. Je vertrouwt meer op je eigen kunnen, en je kunt hiermee zelf verder.

Wij bieden diverse workshops aan met open inschrijving. Elke workshop bestaat uit een stukje theorie, maar vooral veel ervaren. Je ontdekt hoe je prettiger en effectiever met jouw situatie om kunt gaan, praktisch en op je eigen manier.

Aanpak en prijzen

De workshops duren twee uur en vinden plaats in Rotterdam. Er zijn drie tot zes deelnemers, zodat er veel ruimte is voor interactiviteit en om je eigen situatie en vragen in te brengen.

Als je belangstelling hebt voor een of meer workshops, schrijf je dan in, of bel of mail mij (Dorine). Voorafgaand aan de workshop bel ik je voor een kort intakegesprek. Daarin bespreken we jouw verwachtingen en de inhoud van de workshop, zodat we van beide zijden kunnen kijken of het past. Daarnaast vraag ik je van tevoren de workshop te betalen. Als we allebei tevreden zijn met de intake en de betaling is binnen, ontvang je een bevestiging en is je deelname definitief.

Het minimale aantal deelnemers aan een workshop is drie. Mocht een workshop niet doorgaan, dan nemen wij contact met je op. Als je zelf je deelname wilt annuleren, kan dat zonder kosten tot 14 dagen van tevoren.

De prijs van een workshop is € 95. Deze prijs is exclusief 21% BTW. Als je de workshop(s) privé betaalt en het niet kunt declareren, is de prijs inclusief BTW. Er zijn ook reeksen van twee of meer workshops, en daarbij krijg je korting op de prijs per workshop. Meer informatie vind je onder onderstaande knop.

Regel een VIP-workshop, of laat je persoonlijk coachen

Bij een VIP-workshop krijg je 1-op-1 persoonlijke begeleiding. Je hoeft je situatie niet met anderen te delen, je krijgt alle aandacht en het tempo wordt precies op jou afgestemd. Daarnaast kun je kiezen voor advies en 1-op-1 coaching over jouw vraagstuk.

Onze workshops kunnen ook in VIP-versie: voor jou als enige deelnemer, in Rotterdam of in overleg op een locatie die jij prettig vindt. En op afspraak. Je kunt jouw specifieke situatie inbrengen. Daarnaast kunnen wij je advies geven en 1-op-1 coachen (dat noemen wij Ruggespraak) over vraagstukken op het gebied van leidinggeven aan je team, klantcontacten, samenwerken met sourcingpartners en meer.

Aanpak en prijzen

De VIP-workshops duren twee uur, waarin we intensief bezig zijn. Tijdens het intakegesprek spreken we datum, tijd en plaats af. Je bent welkom op een goed bereikbare locatie in Rotterdam, maar in overleg is een andere locatie ook mogelijk.

Als je belangstelling hebt voor een of meer VIP-workshops, schrijf je dan in, of bel of mail mij (Dorine). Voorafgaand aan de workshop bel ik je voor een kort intakegesprek. Daarin bespreken we jouw verwachtingen en de inhoud van de workshop, zodat we van beide zijden kunnen kijken of het past.

Wil je free-format persoonlijke 1-op-1 coaching over je vraagstuk, bel of mail mij dan, of maak meteen een afspraak met mij voor een werksessie Ruggespraak. Deze duurt anderhalf uur, tijd en plaats bepalen we in overleg.

Bij Ruggespraak bespreken we vooraf wat ik voor je kan doen. Als je eenmalig iets tegen mij aan wilt houden, is dat prima, en dat kan ook op korte termijn. Een trajectje van een paar afspraken kan ook. Als je dat wilt, deel ik graag mijn visie op je situatie of vraagstuk, en geef ik je praktische tips, zodat je kunt leren van mijn fouten en successen. Daarnaast wil ik je vooral ook helpen om je eigen manier te ontdekken om je vraagstuk aan te pakken.

De prijs van een VIP-workshop is € 195. De prijs van een werksessie Ruggespraak voor 1-op-1 coaching is € 145. Deze prijs is exclusief 21% BTW. Als je de workshop privé betaalt en het niet kunt declareren, is de prijs inclusief BTW. Er zijn ook reeksen van twee of meer workshops, en daarbij krijg je tot 10% korting op de prijs per workshop. Meer informatie vind je onder onderstaande knop.

Organiseer een workshop voor je team

Als je met je eigen groep aan een workshop deelneemt, krijg je een gezamenlijk resultaat en gedeelde ervaringen – teambuilding, maar dan met inhoud. Bijzonder geschikt voor nieuwe teams, project-kickoffs en teamevaluaties.

Wij kunnen ook workshops verzorgen voor je team, op afspraak en op jouw locatie. Je kunt jullie specifieke situatie inbrengen, zodat je na afloop ook gezamenlijk hiermee verder kunt. Je leert elkaar beter kennen in de workshop, en je kunt elkaar na afloop gemakkelijker aanspreken.

Aanpak en prijzen

Een workshop duurt in het algemeen twee uur, omdat dat lang genoeg is om een onderwerp goed neer te zetten, en kort genoeg voor de deelnemers om de tijd vrij te kunnen maken. Een middag met twee (samenhangende) workshops is ook mogelijk. Plaats en tijd in overleg. Voorafgaand aan de (eerste) workshop komen wij langs of bellen we voor een gratis intakegesprek (duurt ongeveer een uur).

De prijs van een workshop is € 750. Deze prijs is exclusief 21% BTW. Bij twee of meer workshops krijg je korting op de prijs per workshop, oplopend tot 15%.

Wist je dat...

…ICT is mensenwerk ook individuele 1-op-1 coaching verzorgt?

Meest gestelde vragen over onze workshops

 
Voor wie is ICT is mensenwerk bedoeld?

Je kunt bij ons terecht als ICT-professional, of als groep of organisatie van ICT-professionals. Iedere ICT-professional is welkom, al vragen wij wel HBO-niveau. Met ICT-professional bedoelen wij niet alleen mensen met een technische functie, maar iedereen die zich bezighoudt met ICT-gerelateerde werkzaamheden.

Waarom voor ICT-professionals?

Voor veel ICT-professionals zijn communiceren en samenwerken niet van nature de zaken die de meeste aandacht krijgen. Maar het kan je veel brengen als je beter en bewuster kunt omgaan met klanten, collega’s, businesspartners, en jezelf. Onze ervaring is dat je daar veel in kunt leren en vooral ook ontdekken hoe je dat doet op een manier die bij jou past. Daardoor kom je steviger in je schoenen te staan en kun je je rol beter en prettiger invullen.

Waarom specifiek voor ICT-professionals?

Wij vinden het belangrijk dat onze ondersteuning nauw aansluit bij je werk en direct praktisch bruikbaar is. Wij gebruiken graag voorbeelden uit de praktijk, uit onze eigen jarenlange ervaring, en wij willen de situaties snappen die jij inbrengt. Mensen en organisaties die zich bezighouden met alles rond ICT zijn het gebied waarop wij thuis zijn.

Wat maakt de workshops anders dan bij anderen?

Onze workshops zijn geen trainingen. Het is geen kant-en-klaar uitgebreid verhaal met een standaard aanpak en oefeningen. In onze workshops zit een stukje theorie, dat je helpt om inzicht te krijgen. Maar je gaat vooral zelf ontdekken, en het meteen vertalen naar je eigen situatie en vraagstelling. Je krijgt een zetje om hier anders naar te kijken en het anders aan te pakken dan je gewend of geneigd bent, zodat je hier een stap in kunt maken.

Hoe kunnen de workshops zo kort zijn?

Onze ervaring is dat de meeste ICT-professionals druk zijn. We willen daarom de workshops kort houden, maar wel met inhoud. Daarom gaan we snel naar de kern. Wij hebben een brede achtergrond in organisatieontwikkeling en coaching, en pikken eruit wat voor jou en je organisatie interessant is. En we oefenen niet tot in den treure, de bedoeling is dat je iets mee krijgt waar je de komende tijd mee verder kunt.

Werken jullie ook met groepen?

De workshops zijn interactieve sessies met een kleine groep, waarin jouw specifieke situatie en vraagstelling centraal staan, daarmee ga je aan de slag. Afhankelijk van het onderwerp zijn er maximaal 5 tot 9 deelnemers - en minimaal 1 tot 3. De meeste workshops kunnen wij ook geven voor jouw team of groep, en daarbij kan de groep wat groter zijn.

Is de inhoud standaard of maatwerk?

Het thema of onderwerp van de workshops, met een stukje theorie, is vast. Het toepassen op jouw vraagstelling doen we ter plekke, dat is maatwerk. Je kunt als deelnemer van tevoren aangeven wat je speciale verzoeken zijn, dan denken wij daar alvast over na. Advies en Ruggespraak (1-op-1 coaching) is maatwerk. We bespreken bij aanvang wat je vraagstelling is en wat je wilt bereiken.

Hoe weet ik of het iets voor mij is?

Als je twijfelt, neem dan contact op, dan geven wij je meer informatie. En we kijken samen of het aansluit bij jouw situatie en vraagstelling. Dat kost je niets en is vrijblijvend.

Ik heb Dorine leren kennen als een persoon die mensen kan enthousiasmeren en staat voor wat ze zegt. Dit gecombineerd met haar goede contactuele eigenschappen heeft haar zowel op de afdeling als bij de klanten een groot draagvlak opgeleverd. Stefan

Senior Oracle ontwikkelaar

Goede balans mens- en taakgerichtheid. Kan strategisch denken vertalen in operaties. Interimmanagementbureau

Heel nuttig. Veel meer geleerd dan gedacht/ gehoopt. Thiadmer

deelnemer Feedback met effect

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan om maximaal vier keer per jaar onze nieuwsbrief te ontvangen.

 

7 + 7 =

Contact

+31 10 2880880/ +31 6 31644613

 

Oscar Romerostraat 8, 3065 EH Rotterdam