+31 6 31644613 info@ictismensenwerk.nl

Workshops voor ICT-professionals

Voor jezelf of voor je team

 

Neem contact opOver ons

Organiseer je eigen workshop(s)

Vergroot de inzetbaarheid en de effectiviteit van je medewerkers

ICT-professionals beheersen hun vak. Als ze daarnaast hun kwaliteiten ontwikkelen in communiceren en samenwerken, zowel onderling als met hun omgeving, worden ze nog waardevoller voor hun organisatie.

Ben jij ICT-manager, teamleider, projectmanager of agile coach?

 

Blijkt het lastig in je team om elkaar echt te begrijpen?

Zijn er, ondanks ieders goede bedoelingen, dingen die onderling spelen?

Kan je team wel een oppepper gebruiken?

Krijg je weleens opmerkingen van (interne) klanten of leveranciers?

Wil je investeren in de inzetbaarheid van je medewerkers?

Vind je het belangrijk om ze vast te houden in de huidige markt?

Wil je een gedragen (verbeter)plan voor je team?

Wil je de samenwerking naar een hoger plan tillen?

Wil je de neuzen dezelfde kant op zetten?

Onze meest gevraagde workshops voor ICT-professionals

Het mes snijdt aan drie kanten:

Je verbetert het functioneren van de deelnemers, nu en in de toekomst (employability). Deelnemers krijgen in de workshops bewust en onbewust dingen mee die ze direct kunnen toepassen. Daarnaast doen ze inzichten en ervaringen op die een bredere basis leggen om op voort te bouwen.

Je geeft de deelnemers een leuke en nuttige ervaring, die relatief weinig kost. De workshops zijn bewust beperkt gehouden in tijd en geld, zodat deze niet ten koste gaan van opleidingen op hun vakgebied. Anderzijds bevatten ze de essentie van een onderwerp en gaan snel de diepte in, overigens zonder zwaar te worden, we houden het leuk om te doen.

Je creëert een gezamenlijke basis om verder te gaan. Een workshop kan aanhaken bij dingen die spelen in of rond de groep, en de deelnemers krijgen meer inzicht in elkaars kwaliteiten en meer begrip voor elkaar. Daarnaast is het inspirerend, en de deelnemers kunnen elkaar na afloop helpen om het vast te houden.

Organiseer je eigen workshop

In-company, voor je eigen groep. Teambuilding, maar dan met inhoud. En een gezamenlijk resultaat en/of gedeelde ervaringen. Bijzonder geschikt voor nieuwe teams, project-kickoffs en groepen collega’s.

Maak een keuze uit de workshops. Wij geven deze aan jouw groep of team, op jouw locatie. De inhoud is gebaseerd op ons standaard materiaal, en dat passen wij aan voor jouw specifieke vraag en situatie. We bepalen samen de insteek en het aantal deelnemers.

Aanpak en prijzen

Een enkele workshop duurt in het algemeen anderhalf tot twee uur, omdat dat lang genoeg is om een onderwerp goed neer te zetten, en kort genoeg voor de deelnemers om de tijd vrij te kunnen maken. Een middag met twee (samenhangende) workshops is ook mogelijk. Plaats en tijd in overleg. Voorafgaand aan de (eerste) workshop komen wij langs of bellen we voor een gratis intakegesprek (duurt ongeveer een uur).

Prijzen (exclusief 21% BTW, inclusief reis- en verblijfkosten):

 • Losse workshop € 750
 • Middag met twee workshops € 1.400
 • Drie workshops in een reeks € 1.950

Voorbeelden van goede combinaties voor een reeks van drie workshops:

 • voor nieuwe teams en project-kickoffs: Je kwaliteiten in een team – Het pad naar de toekomst stap 1 + 2
 • een team in zijn omgeving: Interculturele samenwerking – Met andere ogen – Wat je zegt, ben je zelf
 • (verbeter)plan maken: Het pad naar de toekomst stap 1, 2 en 3
 • individuele vaardigheden samen oefenen: Omgaan met feedback – Feedback met effect – Waarom? Daarom!
 • jezelf en elkaar beter leren kennen: Je kwaliteiten in een team – Je favoriete rotgevoel – Wat je zegt, ben je zelf

Scan en advies – laat je adviseren over de beste aanpak

Health scan, hoe staat het met de communicatie en samenwerking in je groep. Of waarom loopt het niet lekker in een team of een relatie. Of wat heeft je nieuwe team het meeste nodig. En advies: wat kun je doen met een paar gerichte interventies in de vorm van workshops, en wat daarnaast of als follow-up.

Wij voeren een health scan uit in je ICT-team of -organisatie, en brengen ons advies uit. Hierin staat wat je het beste kunt aanpakken op het gebied van communicatie en samenwerking en hoe je dat het beste kunt organiseren. Dit is geen dik rapport, wel een paar duidelijke plaatjes en een concreet stappenplan, waar je direct mee aan de slag kunt.

Aanpak en prijzen

Wij bespreken met jou als opdrachtgever wat er speelt en waar je naartoe wilt met je ICT-team of –organisatie. En wij nemen relevant materiaal door, zoals strategie en plannen, medewerkers-/ klanttevredenheidsonderzoeken e.d. Daarna interviewen wij drie tot vijf door jou aan te wijzen personen. Tenslotte koppelen wij ons advies persoonlijk aan je terug. Voorafgaand aan het eerste inhoudelijke gesprek, komen wij langs of bellen we voor een gratis intakegesprek (duurt ongeveer een uur).

Prijzen (exclusief 21% BTW, inclusief reis- en verblijfkosten):

 • Health scan en advies € 3.000
 • Health scan en advies in combinatie met 3 in overleg te kiezen workshops, plus een eindadvies hoe verder € 4.900
 • Prijzen voor andere combinaties op aanvraag

Neem deel aan een workshop met open inschrijving

Na deelname aan een workshop ben je je bewuster van je kwaliteiten, en je hebt tools voor situaties waar je minder handig in bent. Je vertrouwt meer op je eigen kunnen, en je kunt beter omgaan met lastige situaties.

Wil je deelnemen aan een of meer van onze standaard workshops, dan kun je terecht bij onze workshops met open inschrijving. Elke workshop bestaat uit een stukje theorie, maar vooral veel oefenen en ervaren. Je ontdekt hoe je met situaties om kunt gaan, praktisch en op je eigen manier.

Aanpak en prijzen

Iedereen communiceert en werkt samen, iedereen op zijn eigen manier. Er is niet 1 manier die goed is, iedere kwaliteit kan van pas komen, afhankelijk van de situatie en je rol. Het helpt als je je bewust bent wat je geneigd bent wel en niet te doen, als je in een passende situatie bewust kunt inzetten waar je goed in bent, en als je wat handigheden weet voor dingen waar je niet zo goed in bent. Rekening houdend met je eigen kwaliteiten en die van de ander.

Voorafgaand aan de workshop bel ik je voor een kort intakegesprek. Daarin bespreken we jouw verwachtingen en de inhoud van de workshop, zodat we van beide zijden kunnen kijken of het past. Daarnaast vraag ik je van tevoren de workshop te betalen. Als we allebei tevreden zijn met de intake en de betaling is binnen, ontvang je een bevestiging en is je deelname definitief.

Het minimale aantal deelnemers aan een workshop is drie. Mocht een workshop niet doorgaan, dan nemen wij contact met je op. Als je zelf je deelname wilt annuleren, kan dat zonder kosten tot 14 dagen van tevoren.

Prijzen:

 • Losse workshop € 95
 • Twee bij elkaar horende workshops € 180
 • Een reeks van drie workshops € 255

Prijzen exclusief 21% BTW. Als je de workshop(s) privé betaalt en het niet kunt declareren, is de prijs inclusief BTW.

Wist je dat onze workshops ook prima zijn in te zetten als middel in plaats van doel?

We leggen dan niet de nadruk op hoe te communiceren en samen te werken, maar we doen het gewoon, om ter plekke een resultaat te bereiken. Bijvoorbeeld om gezamenlijk een aanpak voor een project of voor het komende jaar te bepalen, of een keuze te maken. Zowel voor een team als individueel (dan help je elkaar).

Meest gestelde vragen over onze workshops

 

Wat houdt de ondersteuning in?

In onze workshops zit een stukje theorie, dat helpt je om inzicht te krijgen, maar vooral ook veel zelf ontdekken. Het gaat altijd over je eigen situatie en vraagstelling. Je krijgt een zetje om hier anders naar te kijken en het anders aan te pakken dan je gewend of geneigd bent, zodat je over je eigen belemmeringen heen kunt stappen.

Het zijn korte maar krachtige workshops. We maken het niet te zwaar, maar het gaat wel ergens over. De bedoeling is dat je iets mee krijgt waar je de komende tijd mee verder kunt. En het is beperkt in tijd en kosten, zodat het altijd in je planning past.

Je kunt kiezen voor een workshop in een groep of voor een individuele werksessie. Vanwege het interactieve karakter van een workshop zijn er maximaal 5 (werksessies) tot 9 deelnemers. Bij een workshop voor je eigen groep kan de groep in overleg wat groter zijn.

Voor wie zijn de workshops bedoeld?

Je kunt bij ons terecht als ICT-professional, of als groep van ICT-professionals. Met ICT-professional bedoelen wij niet alleen mensen met een technische functie, maar iedereen die zich bezighoudt met ICT-gerelateerde taken. Iedere ICT-professional is welkom, al vragen wij wel HBO-niveau.

Waarom voor ICT-professionals?

Voor veel ICT-professionals zijn communiceren en samenwerken niet van nature de zaken die de meeste aandacht krijgen. Maar het kan je veel brengen als je beter en bewuster kunt omgaan met (interne) klanten, collega’s, partners, en jezelf. Je kunt daar veel in leren en vooral ook ontdekken hoe je dat doet op een manier die bij jou past. Daardoor kom je steviger in je schoenen te staan en kun je je rol beter en prettiger invullen.

Waarom specifiek voor ICT-professionals?

Wij vinden het belangrijk dat onze ondersteuning nauw aansluit bij je werk en direct praktisch bruikbaar is. Wij gebruiken graag voorbeelden uit de praktijk, uit onze eigen jarenlange ervaring, en wij willen de situaties snappen die jij inbrengt. Organisaties die zich bezighouden met alles rond ICT zijn het gebied waarop wij thuis zijn.

Hoe weet ik of het iets voor mij is?

Als je twijfelt, neem dan contact op, dan geven wij je meer informatie. En we kijken samen of het aansluit bij jouw situatie en vraagstelling. Dat kost je niets en is vrijblijvend.

Is de inhoud standaard of maatwerk?

De workshops zijn geen trainingen, het zijn interactieve sessies met een kleine groep, waarin jouw specifieke situatie en vraagstelling centraal staan, daarmee ga je aan de slag. De thema- en verdiepingsworkshops hebben wel een rode draad, waarbij je als deelnemer van tevoren kunt aangeven wat je speciale verzoeken zijn. Voor de werksessies bespreken we bij aanvang wat je vraagstelling is en wat je wilt bereiken.

Ik heb Dorine leren kennen als een persoon die mensen kan enthousiasmeren en staat voor wat ze zegt. Dit gecombineerd met haar goede contactuele eigenschappen heeft haar zowel op de afdeling als bij de klanten een groot draagvlak opgeleverd.

Stefan

Senior Oracle ontwikkelaar

Goede balans mens- en taakgerichtheid. Kan strategisch denken vertalen in operaties.

Interimmanagementbureau

Heel nuttig. Veel meer geleerd dan gedacht/ gehoopt.

Thiadmer

deelnemer Feedback met effect

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan om maximaal vier keer per jaar onze nieuwsbrief te ontvangen.

 

5 + 12 =

Contact

+31 10 2880880/ +31 6 31644613

 

Oscar Romerostraat 8, 3065 EH Rotterdam