+31 10 2 880 880 info@ictismensenwerk.nl

Er zijn momenteel geen workshops gepland, maar wij organiseren graag op aanvraag. Ook VIP-workshops en 1-op-1 coaching zijn mogelijk. Bel of mail!

Overzicht van de workshops

Workshops communicatie & samenwerking en 1-op-1 coaching voor leidinggevenden in de ICT

De werksessies Ruggespraak zijn er om te kijken naar iets dat op dit moment voor je speelt, een lastig gesprek of contact. We bedenken samen hoe je dit kunt aanpakken, en we kijken wat wel en niet werkt. Je kunt kiezen voor een uitgebreide werksessie of voor wat kortere 1-op-1 coaching.

De werksessies Richting helpen je bij het maken van een keuze (Bewuster een keuze maken, individueel), of bij het met je team bepalen van een richting voor de toekomst (Op naar de toekomst).

In de themaworkshops staat een bepaald onderwerp centraal. Deze workshops zijn vooral gericht op het opdoen van praktische handvatten.

Ook in de verdiepingsworkshops staat een onderwerp centraal. Deze workshops zijn meer gericht op het verkrijgen van inzicht. Iedereen communiceert op zijn eigen manier. Er is niet één manier die goed is, alles kan van pas komen, afhankelijk van de situatie en je rol. En je hebt meer op je repertoire dan je denkt. Het helpt als je weet wat je geneigd bent wel en niet te doen, zodat je dit bewust kunt inzetten of compenseren.

Overzicht periode vanaf januari 2021

Hoe weet ik of ICT is mensenwerk iets voor mij is?

Voor wie is ICT is mensenwerk bedoeld?

Je kunt bij ons terecht als je op leidinggevend niveau werkzaam bent in de ICT of op het snijvlak van ICT en business, als je mensen aanstuurt of coacht, formeel of informeel. Bijvoorbeeld als je informatiemanager bent, of ICT-manager, scrum master, projectmanager, teamleider, programmamanager of agile coach.

Waarom communicatie en samenwerking?

Voor veel leidinggevenden in de ICT zijn communiceren en samenwerken niet de zaken die de meeste aandacht hebben gekregen in hun achtergrond en opleiding, terwijl op dat gebied wel veel van ze wordt gevraagd. Ze worden geconfonteerd met lastige situaties, in een complexe omgeving. En anderen hierin aansturen vraagt bewuster hiermee omgaan. Communicatie en samenwerking bedoelen wij overigens in brede zin, zowel zachte als hardere aspecten rond mens en organisatie.

Waarom specifiek voor leidinggevenden in de ICT?

Wij vinden het belangrijk dat onze ondersteuning nauw aansluit bij je werk en direct praktisch bruikbaar is. Wij laten je graag profiteren van onze eigen jarenlange ervaring in de praktijk, en wij willen de situaties snappen die jij inbrengt. Mensen en organisaties die zich bezighouden met alles rond ICT zijn het gebied waarop wij thuis zijn.

Wat maakt de workshops anders dan bij anderen?

Onze workshops zijn geen trainingen. Het is geen kant-en-klaar uitgebreid verhaal met een standaard aanpak en oefeningen. In onze workshops zit soms een stukje theorie, dat je helpt om inzicht te krijgen. Verder ga je dit vooral vertalen naar je eigen situatie en vraagstelling. Wij willen je laten ervaren hoe je hier op een andere manier naar kan kijken en het anders aan kan pakken dan je gewend of geneigd bent.

Hoe kunnen de workshops zo kort zijn?

Onze ervaring is dat de meeste leidinggevenden in de ICT druk zijn. We willen daarom de workshops kort houden, maar wel met inhoud. Daarom gaan we snel naar de kern. Wij hebben een brede achtergrond in organisatieontwikkeling en coaching, en pikken eruit wat voor jou en jouw situatie interessant is. En we oefenen niet tot in den treure, de bedoeling is dat je iets mee krijgt waar je de komende tijd mee verder kunt.

Werken jullie ook met groepen?

De workshops zijn interactieve sessies met een kleine groep, waarin jouw specifieke situatie en vraagstelling centraal staan, daarmee ga je aan de slag. Afhankelijk van het onderwerp zijn er maximaal 5 tot 9 deelnemers, en minimaal 1 tot 3. De deelnemers komen uit verschillende organisaties, zodat je vrij bent om in te brengen wat je lastig vindt.

De workshops Op naar de toekomst zijn een uitzondering hierop. Deze zijn speciaal voor jouw team of groep, en daarbij kan de groep wat groter zijn.

Is de inhoud standaard of maatwerk?

Het thema of onderwerp van de workshops, soms met een stukje theorie, is vast. Het toepassen op jouw vraagstelling doen we ter plekke, dat is maatwerk. Je kunt als deelnemer van tevoren aangeven wat je speciale verzoeken zijn, dan denken wij daar alvast over na.

Advies en 1-op-1 coaching is maatwerk. We bespreken bij aanvang wat je vraagstelling is en wat je wilt bereiken.

Hoe weet ik of het iets voor mij is?

Als je twijfelt, neem dan contact op, dan geven wij je meer informatie. En we kijken samen of het aansluit bij jouw situatie en vraagstelling. Dat kost je niets en is vrijblijvend.

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan om maximaal vier keer per jaar onze nieuwsbrief te ontvangen.

 

9 + 13 =

Contact

+31 10 2880880

 

Oscar Romerostraat 8, 3065 EH Rotterdam