+31 10 2 880 880 info@ictismensenwerk.nl

Het gezicht achter ICT is mensenwerk

Dorine van Lammeren

Ik ben van huis uit ICT-professional, begonnen als software-ontwikkelaar, met daarna een uitgebreide loopbaan als (interim) ICT-manager, coach en adviseur. Ik heb opleidingen gedaan in ICT, bedrijfskunde en coaching. Ik werk al mijn hele werkzame leven in ICT-gerelateerde afdelingen en teams, met ICT- en informatiseringsprofessionals van diverse pluimage. Ik weet wat er nodig is in verschillende functies/ rollen en situaties, in de communicatie en samenwerking met (interne) klanten, met collega’s, met leveranciers/ partners. En ik weet hoe lastig het kan zijn. Met alles wat ik heb ervaren en geleerd help ik graag mensen en organisaties op weg.

Dorine van Lammeren –

mijn verhaal

 

Ik ben in Delft gaan studeren omdat ik graag dingen snap, maar ook praktisch bezig wil zijn. Na mijn studie heb ik een aantal jaren gewerkt als informatie-analist, adviseur en projectmanager. Ik was externe medewerker, het leuke daarvan was dat ik bij verschillende organisaties een kijkje in de keuken kon nemen. Al snel heb ik gekozen voor een baan als lijnmanager, omdat ik graag leiding wilde geven aan vakgenoten, eigenwijze ICT-ers, net als ik. En dat heb ik jaren met heel veel plezier gedaan.

Ik heb verschillende functies als ICT-manager vervuld. De afdelingen werden steeds groter, tot ongeveer 75 medewerkers, en dat vond ik wel genoeg. Het trok mij om door te krijgen wat er nou echt aan de hand was en wat er moest gebeuren. En om daarna aan de slag te gaan, samen met de mensen die het echte werk deden. Ik vond het mooi om iets wezenlijks voor elkaar te krijgen voor de organisatie en voor de mensen. Daarna, na pakweg een paar jaar, was de uitdaging er voor mij af, en dan wilde ik weer wat anders.

In 2000 ben ik daarom Transicion begonnen. Als interimmanager en adviseur heb ik bij diverse bedrijven en organisaties opdrachten uitgevoerd. Het had meestal iets met verandering te maken, bijvoorbeeld groei, professionalisering, outsourcing (of juist het terugdraaien daarvan), procesverbetering of herinrichting – en vooral praktisch zorgen dat het goed gaat lopen. Het leukste vond ik altijd het begeleiden van mensen en teams, van die eigenwijze managers en professionals, net als ik.

In 2016 heb ik besloten om dat ook aan te bieden in de vorm van workshops en persoonlijke begeleiding. Alles wat ik heb ontdekt en ervaren wil ik graag delen en inzetten om jou een stapje verder te helpen.

 

“Dankjewel voor onze mooie en inspirerende gesprekken.”

Als je werkt met mij:

  • praat je met iemand die je vak begrijpt, en weet wat ervoor nodig is om dat goed uit te oefenen, ik ben zelf ICT-manager, adviseur en coach
  • krijg je praktische adviezen, ik heb veel organisaties van binnen gezien en veel mensen ontmoet, op alle niveaus, in en rond de ICT-functie, en heb ervaren wat wel en niet werkt
  • leer je van mijn leerproces, ik ben tegen dingen aangelopen in organisaties en in mijzelf, en ik heb ervaren hoe het is om daarmee aan de slag te gaan
  • heb je profijt van bruikbare modellen en aanpakken, die je kunnen helpen om zaken inzichtelijk te krijgen en er meteen mee verder te gaan

Kennis & ervaring

Ik breng de volgende kennis en ervaring mee:

Opleidingen in ICT en management

  • academische opleiding in wiskunde/informatica (TUDelft) en management/ bedrijfskunde (London Business School)
  • aanvullende (management-) opleidingen, zoals interim-management, organisatiekunde, informatiemanagement, projectmatig werken (o.a. Twijnstra Gudde, INSEAD, Vlerick, SIOO)

Opleidingen in communicatie & samenwerken

  • opleidingen en trainingen in advies- en communicatie-vaardigheden (o.a. Boertien, Zuidema, Schouten & Nelissen, De Baak)
  • opleidingen, trainingen en workshops in coaching en persoonlijke begeleiding (o.a. Phoenix Opleidingen – Conny ten Klooster en Sander Reinalda, Schout Schouten, Annet van Laar, Connie van der Arend)

Ervaring

  • brede ervaring als (interim-) leidinggevende en coach van (ICT-)professionals (teams tot 75 medewerkers), in verschillende branches met verschillende culturen
  • daarnaast ervaring als adviseur, project- en programmamanager

Wij hebben coaching, workshops en/of advies verzorgd voor o.a.

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan om maximaal vier keer per jaar onze nieuwsbrief te ontvangen.

 

10 + 12 =

Contact

+31 10 2880880

 

Oscar Romerostraat 8, 3065 EH Rotterdam