+31 10 2 880 880 info@ictismensenwerk.nl

Er zijn momenteel geen workshops gepland, maar wij organiseren graag op aanvraag. Ook VIP-workshops en 1-op-1 coaching zijn mogelijk. Bel of mail!

Themaworkshops

hoe pak je een lastig gesprek of contact aan, voor leidinggevenden in de ICT

Open inschrijving of individueel (VIP)

Communiceren doe je vanuit jezelf, op jouw manier. Sommige gesprekken gaan je gemakkelijk af. Andere gesprekken zijn lastiger voor je. Met behulp van een aantal handvatten, do’s en don’ts, zul je merken dat je meer kunt dan je denkt, met minder frustratie en meer effect.

Feedback met effect

Alleen in combinatie met Waarom? Daarom!

Duur 2 uur, Rotterdam; datum en tijd op aanvraag.

Ook individueel, als VIP-werksessie, duur 1,5 uur; plaats, datum en tijd op afspraak.

We komen allemaal weleens in situaties dat iemand ons vraagt wat we ergens van vinden. En in situaties dat wij iemand, gevraagd of ongevraagd, willen laten weten wat wij ergens van vinden. In deze workshop kijken we hoe je het beste feedback kunt geven (én ontvangen).
Lees verder
Feedback is vaak verpakte kritiek. Het is belangrijk om die kritiek op een opbouwende manier te geven, zodat het aankomt, en zodat de ontvanger er iets mee kan. En vergeet vooral niet om ook positieve feedback te geven. We bekijken en oefenen de regels voor goed feedback geven. En we kijken wanneer je het beter niet kunt doen.

We lichten toe wanneer de bekende modellen (4G, GEGA, Geweldloos Communiceren en dergelijke) wel en niet werken, maar we oefenen vooral met een model dat minstens net zo vriendelijk is voor de ontvanger als de bekende modellen, maar een stuk krachtiger. Dat maakt de kans veel groter dat je feedback effect heeft.

Ook feedback goed ontvangen is best lastig. Je hebt te maken met jezelf: je bepaalt zelf of je het wil accepteren en of je er iets mee wilt of kunt doen – feedback gaat soms meer over degene die het geeft dan over jou (projectie). Daarnaast heb je te maken met de ander: je wilt zo reageren dat je de (werk)relatie met de feedbackgever goed houdt, met respect voor de ander en voor jezelf. Ook dat gaan we kort verkennen.

Feedback gaat over gedrag in het verleden of nu, maar het is gericht op de toekomst. Vaak wil je dat de ander er iets mee doet voor jou, en dan kun je de feedback het beste geven met de aanpak van Waarom? Daarom! Vandaar dat beide workshops zijn gecombineerd.

Open inschrijving

€ 315

voor twee workshops

VIP (individueel)

€ 370

voor twee workshops

Voor VIP-workshops plaats, datum en tijd in overleg

Waarom? Daarom!

Alleen in combinatie met Feedback met effect

Duur 2 uur, Rotterdam; datum en tijd op aanvraag.

Ook individueel, als VIP-werksessie, duur 1,5 uur; plaats, datum en tijd op afspraak.

Als inhoudelijk gerichte professional ben je geneigd om te argumenteren, ook als je iets wil of niet wil van een ander. Goed onderbouwen wat je aan de ander vraagt. Maar dat werkt vaak niet. De ander neemt het in overweging, of komt met tegenargumenten, en doet er verder niks mee. Soms helpt het dan om je gevoel te benoemen (4G), maar dat kan lastig zijn en werkt ook vaak niet. In deze workshop oefenen we een andere aanpak, die even vriendelijk is en wel zo effectief.
Lees verder
In deze workshop lichten we een aanpak toe om heel beknopt en krachtig aan te geven wat je wel of niet wil van de ander. Op een vriendelijke en nette manier, maar wel duidelijk en krachtig. Zodat hij of zij er eigenlijk niet omheen kan. We oefenen er ook mee, en je kunt je eigen situaties inbrengen.

Er zitten veel elementen in deze aanpak van feedback geven (ik-boodschap, balans). Vandaar dat deze workshop wordt gecombineerd met Feedback met effect.

Open inschrijving

€ 315

voor twee workshops

VIP (individueel)

€ 370

voor twee workshops

Voor VIP-workshops plaats, datum en tijd in overleg

Overzicht periode vanaf januari 2021

Prijzen exclusief 21% BTW. Als je de workshop(s) of werksessie(s) privé betaalt en het niet kunt declareren, is de prijs inclusief BTW.

Bij annulering tot 14 dagen voor de (eerste) bijeenkomst worden reeds betaalde bedragen geretourneerd.

Bij annulering binnen 14 tot 8 dagen voor de (eerste) bijeenkomst wordt 50% van de prijs in rekening gebracht.

Bij annulering binnen 7 dagen voor de (eerste) bijeenkomst wordt 100% van de prijs in rekening gebracht.

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan om maximaal vier keer per jaar onze nieuwsbrief te ontvangen.

 

8 + 11 =

Contact

+31 10 2880880

 

Oscar Romerostraat 8, 3065 EH Rotterdam