+31 10 2 880 880 info@ictismensenwerk.nl

Er zijn momenteel geen workshops gepland, maar wij organiseren graag op aanvraag. Ook VIP-workshops en 1-op-1 coaching zijn mogelijk. Bel of mail!

Verdiepingsworkshops

hoe ga jij om met anderen in uitdagende of lastige situaties, voor leidinggevenden in de ICT

Open inschrijving of individueel (VIP)

Samenwerken en communiceren doe je vanuit jezelf, op jouw manier. Sommige situaties en contacten gaan je gemakkelijk af, andere zijn (nog) lastig of uitdagend voor je. Inzicht in wat het lastig maakt, helpt. Wat speelt er op de achtergrond. Of hoe zit jij in elkaar, wat ben je geneigd te doen.  Of wat ben je niet geneigd om te doen: je kunt het wel, maar je zet het nog niet in. Met dat inzicht kun je bewuster een situatie aanpakken.

Haal meer uit je team

Duur twee keer 2 uur, Rotterdam; datum en tijd op aanvraag.

Ook individueel, als VIP-werksessie, duur twee keer 1,5 uur; plaats, datum en tijd op afspraak.

De mensen in je team hebben meer bij te dragen dan hun vakkennis alleen. Als je optimaal gebruik maakt van hun specifieke kwalititeiten, wordt je team veel effectiever. Aan de hand van het teamrollenmodel van Belbin kijken we naar de samenstelling van je team, en hoe jij als leidinggevende in je team staat. En we kijken vooral ook wat je kunt doen om meer uit je team te halen.
Lees verder

In deze workshop werken we met het teamrollenmodel van Belbin. Dat is gebaseerd op het uitgangspunt dat verschillende rollen nodig zijn om tot een effectieve samenwerking in je team te komen. Er is geen goed of fout. Alle rollen zijn nodig om een team goed te laten functioneren, waarbij de ideale mix afhankelijk is van de taak van het team. En ook verschillende stijlen van leidinggeven kunnen passend zijn, afhankelijk van de taak en de situatie van het team. Ook als je het model al kent, kan de workshop iets toevoegen, omdat we het model op een specifieke manier gebruiken.

In deze workshop kijken we naar de samenstelling van je team en de kwaliteiten die daarin aanwezig zijn. En we kijken naar jouw bijdrage – als leidinggevende heb je een specifieke positie, en je maakt tegelijkertijd deel uit van je team. Met de bril van het model kijken we naar beide aspecten.

Je maakt een testje om je eigen voorkeursrollen te ontdekken. Dat zijn rollen die je van nature gemakkelijk inneemt in een team. Je kunt ook andere rollen invullen, maar dat kost meer moeite. Met veel voorbeelden gaat het model voor je leven. Dit helpt je om bewust met jouw rollen en die van je teamgenoten om te gaan. We onderzoeken welke kwaliteiten aanwezig en nodig zijn in jouw eigen team, en hoe je die kunt bevorderen. En we bekijken wat jouw voorkeursrollen betekenen voor de manier waarop je leidinggeeft, en hoe je je sterke kanten kunt inzetten en je valkuilen kunt compenseren.

Deze workshop bestaat uit twee bijeenkomsten.

Open inschrijving

€ 315

voor twee werksessies

VIP (individueel)

€ 370

voor twee werksessies

Individueel on-line

€ 330

voor twee werksessies

Voor VIP-werksessies plaats, datum en tijd in overleg

Je cultureel gekleurde bril

Duur 2 uur, Rotterdam; datum en tijd op aanvraag.

Ook individueel, als VIP-werksessie, duur 1,5 uur; plaats, datum en tijd op afspraak.

Door internationale samenwerking en door mobiliteit van personeel, werken steeds meer ICT-professionals samen met buitenlandse collega’s, leveranciers en klanten. Het vak is gemeenschappelijk, daar vind je elkaar snel, maar de samenwerking en communicatie blijken vaak minder gemakkelijk dan gedacht. De taal is een zichtbare hobbel. Maar onbewuste culturele verschillen kunnen tot grote misverstanden en wrijving leiden. En ook binnen Nederland zijn er al culturele verschillen.
Lees verder

Je kunt enorm verrast worden door de grote gevolgen van kleine culturele verschillen. Soms duurt het lang voordat je erachter bent dat het geen kwade wil is, maar culturele achtergrond, en dan kunnen er al veel irritaties en misverstanden zijn ontstaan.

In deze workshop gaan we aan de hand van het model van Hofstede kijken naar je eigen culturele achtergrond en die van anderen – Nederlandse en diverse buitenlandse culturen, en hoe ze naar elkaar kijken. Want je bewust zijn van culturele verschillen is de eerste stap naar het overbruggen hiervan. Zodat je met wat extra moeite elkaar beter begrijpt.

Gastdocent bij deze workshop is René Pluijmers. René heeft uitgebreide ervaring met samenwerken met mensen met een zeer uiteenlopende culturele achtergrond, in Europa en wereldwijd, in technologische omgevingen. Hij is regelmatig betrokken geweest bij projecten met als specifieke opdracht om cultuurverschillen te overbruggen. In de workshop maakt hij je graag bewust van je eigen cultuur en die van de ander, en hoe je daar in de praktijk rekening mee kunt houden.

In English language on request.

Open inschrijving

€ 165

duur 2 uur 

VIP (individueel)

€ 195

duur 1,5 uur 

Individueel on-line

€ 175

duur 1,5 uur

Voor VIP-werksessies plaats, datum en tijd in overleg

Je favoriete rotgevoel

Duur drie keer 2 uur, Rotterdam; datum en tijd op aanvraag.

Ook individueel, als VIP-werksessie, duur drie keer 1,5 uur; plaats, datum en tijd op afspraak.

Het klinkt tegenstrijdig, maar toch doe je het jezelf iedere keer weer aan: je favoriete rotgevoel. In allerlei situaties in contacten met andere mensen doe je wat je vertrouwd is, onbewust, terwijl dat niet altijd goed voor je is, hier en nu. In deze workshop onderzoeken we welke patronen bij jou spelen, en kun je bewust ervaren hoe het werkt – en hoe het anders kan.
Lees verder

Aan het begin van je leven bouw je patronen op, puur om te overleven, je bent afhankelijk van anderen. Later blijf je die patronen onbewust herhalen, ook op momenten dat ze je niet helpen. Aan de hand van de dramadriehoek, een model uit de Transactionele Analyse, kijken we naar jouw favoriete patronen. Je herkent ze niet, omdat je er zo aan gewend bent. Je kunt ze betrappen omdat ze uiteindelijk altijd eindigen met een rotgevoel. In deze workshop doen we een paar oefeningen om je bewust te worden hoe je patronen werken. En ook om te ervaren hoe het is als je eruit kunt stappen.

Daarnaast kijken we met behulp van nog een aantal andere begrippen en modellen uit de Transactionele Analyse welke aspecten achter jouw patronen schuil gaan. Je zult je patronen tegen blijven komen, alleen hoe beter je ze kent, hoe meer je ze kunt loslaten, en in vrijheid kunt bepalen wat je doet.

Deze workshop bestaat uit drie bijeenkomsten.

Open inschrijving

€ 445

voor drie werksessies

VIP (individueel)

€ 525

voor drie werksessies

Voor VIP-werksessies plaats, datum en tijd in overleg

Met andere ogen

Duur twee keer 2 uur, Rotterdam; datum en tijd op aanvraag.

Ook individueel, als VIP-werksessie, duur twee keer 1,5 uur; plaats, datum en tijd op afspraak.

Als er iets niet lekker loopt in een team of een organisatie, kan het helpen om met andere ogen ernaar te kijken: het team of de organisatie beschouwen als een systeem. In deze workshop behandelen we de drie basisprincipes voor een goed functionerend (menselijk) systeem: plek, ordening en balans.
Lees verder

Als er op een van de drie basisaspecten iets niet klopt, krijg je gedoe. We kijken naar diverse voorbeelden van waar het kan knellen en wat je daaraan kunt doen. En we kijken met een systemische blik naar je eigen team of organisatie, zodat je inzichten krijgt waarmee je na de workshop verder kunt.

Deze workshop bestaat uit twee bijeenkomsten.

Open inschrijving

€ 315

voor twee werksessies

VIP (individueel)

€ 370

voor twee worksessies

Voor VIP-werksessies plaats, datum en tijd in overleg

Overzicht periode vanaf januari 2021

Prijzen exclusief 21% BTW. Als je de workshop(s) of werksessie(s) privé betaalt en het niet kunt declareren, is de prijs inclusief BTW.

Bij annulering tot 14 dagen voor de (eerste) bijeenkomst worden reeds betaalde bedragen geretourneerd.

Bij annulering binnen 14 tot 8 dagen voor de (eerste) bijeenkomst wordt 50% van de prijs in rekening gebracht.

Bij annulering binnen 7 dagen voor de (eerste) bijeenkomst wordt 100% van de prijs in rekening gebracht.

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan om maximaal vier keer per jaar onze nieuwsbrief te ontvangen.

 

4 + 4 =

Contact

+31 10 2880880

 

Oscar Romerostraat 8, 3065 EH Rotterdam