+31 10 2 880 880 info@ictismensenwerk.nl

Er zijn momenteel geen workshops gepland, maar wij organiseren graag op aanvraag. Ook VIP-workshops en 1-op-1 coaching zijn mogelijk. Bel of mail!

Coaching, workshops en advies

Communicatie & samenwerking voor
leidinggevenden in de ICT

 

InspiratieOver ons

Ben jij leidinggevende of coach in de ICT, of op het snijvlak van business en ICT?

Neem deel aan een workshop, of laat je persoonlijk coachen of adviseren

Maak het verschil

voor je team

en je omgeving

“Zachte” aspecten zijn niet de kern van je vak, maar bewuster daarmee omgaan kan je enorm helpen om je functie of rol goed in te vullen, zodat je meer voor elkaar krijgt.

Wat speelt er voor jou?

Sta je voor een lastige situatie en wil je daar meer zicht op krijgen?

Loopt de samenwerking met die ene collega of relatie niet lekker?

Heb je andere (leidinggevende) taken of een andere rol gekregen?

Wil je iemand bijsturen en ook de relatie goed houden?

Speelt er iets in je team waar jij actie op wilt nemen?

Sta je voor een belangrijke keuze en kom je daar niet goed uit?

Wil je een gedeeld toekomstbeeld en een gedragen plan voor je team?

Heb je behoefte aan iemand van buiten die met je meedenkt?

Of wil je jezelf, je team of je organisatie verder ontwikkelen?

Onze workshops voor leidinggevenden in de ICT

Open inschrijving of individueel (VIP)

Met onze workshops en coaching

…investeer je in jezelf en in je organisatie. Je moet waarschijnlijk even tijd maken. Maar je doet inzichten en ervaringen op om die lastige of uitdagende situatie te tackelen, en om je verder en breder te ontwikkelen. En daar heb je op de langere termijn veel plezier van.

…bespaar je tijd en geld. De workshops en sessies zijn kort maar krachtig. We gaan snel naar de essentie, en beperken ons tot wat in jouw werksituatie toepasbaar is. Dat is wel even intensief, maar zo kun je ze gemakkelijker inpassen in je agenda en je budget.

…krijg je iets mee waar je direct mee aan de slag kunt. De workshops zijn interactief, je denkt mee met cases van anderen en brengt je eigen situatie in. Een individuele sessie is helemaal op jouw vraagstuk gericht. Na afloop neem je kennis en ervaring mee die je meteen in de praktijk kunt inzetten.

Neem deel aan een workshop met open inschrijving

Na deelname aan een workshop ben je je bewuster hoe jij als leidinggevende en collega met anderen omgaat en hoe zij daarin staan. En je hebt handvatten hoe om te gaan met die lastige of uitdagende situatie. Je vertrouwt meer op jezelf, en je kunt zelf hiermee verder.

Wij bieden diverse workshops aan met open inschrijving. Een workshop bevat soms een stukje theorie, afhankelijk van het onderwerp, en vooral veel ervaren. Je ontdekt hoe je prettiger en effectiever met jouw situatie om kunt gaan, praktisch en op een manier die bij jou past.

Aanpak en prijzen

De workshops duren twee uur en vinden plaats in Rotterdam. Er zijn drie tot zes deelnemers, zodat er veel ruimte is voor interactiviteit en om je eigen situatie en vragen in te brengen. De onderwerpen vind je in het overzicht van de workshops.

Als je belangstelling hebt voor een of meer workshops, schrijf je dan in, of bel of mail mij (Dorine). Voorafgaand aan de workshop bel ik je voor een kort intakegesprek. Daarin bespreken we jouw verwachtingen en de inhoud van de workshop, zodat we van beide zijden kunnen kijken of het past. Daarnaast vraag ik je van tevoren de workshop te betalen. Als we allebei tevreden zijn met de intake en de betaling is binnen, ontvang je een bevestiging en is je deelname definitief.

Het minimale aantal deelnemers aan een workshop is drie. Mocht een workshop niet doorgaan, dan nemen wij contact met je op. Als je zelf je deelname wilt annuleren, kan dat zonder kosten tot 14 dagen van tevoren.

De prijs van een workshop is € 165. Deze prijs is exclusief 21% BTW. Als je de workshop(s) privé betaalt en het niet kunt declareren, is de prijs inclusief BTW. Er zijn ook reeksen van twee of meer workshops, en daarbij krijg je tot 10% korting op de prijs per workshop.

Regel een VIP-workshop, of laat je persoonlijk coachen

Bij een VIP-workshop krijg je 1-op-1 persoonlijke begeleiding. Het tempo wordt precies op jou afgestemd en er is veel tijd en aandacht voor jouw specifieke situatie. Naast de workshops en sessies met een vast onderwerp, kun je kiezen voor free format 1-op-1 coaching over jouw vraagstuk.

Onze workshops kunnen ook in VIP-versie: voor jou als enige deelnemer. In Rotterdam of in overleg op een andere locatie. En op afspraak. We bekijken het onderwerp van de workshop of werksessie vanuit jouw specifieke situatie. Daarnaast kunnen wij je 1-op-1 coachen over een vraagstuk waar je in je werk tegenaan loopt.

Aanpak en prijzen

De VIP-workshops duren anderhalf uur, waarin we intensief bezig zijn. Datum en tijd spreken we af. Je bent welkom op een goed bereikbare locatie in de omgeving van Rotterdam, maar in overleg is een andere locatie ook mogelijk. De onderwerpen vind je in het overzicht van de workshops.

Als je belangstelling hebt voor een of meer VIP-workshops, schrijf je dan in, of bel of mail mij (Dorine). Voorafgaand aan de workshop bel ik je voor een kort intakegesprek. Daarin bespreken we jouw verwachtingen en de inhoud van de workshop, zodat we van beide zijden kunnen kijken of het past.

Wil je free format persoonlijke 1-op-1 coaching over je vraagstuk, dan kun je kiezen voor een werksessie Professionele ruggespraak, duur anderhalf uur, of een kortere 1-op-1 coachingssessie, duur een uur. Dat kan op een prettige coachingslocatie in de omgeving van Rotterdam, of elders in overleg. Als het weer het toelaat, kunnen we ook buiten afspreken. Als je liever on-line afspreekt, is ook dat mogelijk. Vooraf neem ik even contact met je op, om kort te bespreken wat je wilt bereiken en wat ik voor je kan doen, zodat jij ermee verder kunt.

De prijs van een VIP-workshop en van Professionele ruggespraak is € 195 (on-line € 175). De prijs van een werksessie voor 1-op-1 coaching is € 145 (on-line € 125). Deze prijs is exclusief 21% BTW. Als je privé betaalt en het niet kunt declareren, is de prijs inclusief BTW. Er zijn ook reeksen van twee of meer workshops, en daarbij krijg je tot 10% korting op de prijs per workshop.

Laat je persoonlijk adviseren en coachen on-the-job

Wij kunnen met een onafhankelijke blik, en met verstand van zaken, met je meekijken. En vervolgens met je meedenken hoe je het het beste kunt aanpakken. Daarnaast kunnen wij de startup van je team begeleiden, waarbij je ieders input gebruikt en een inspirerend en gedragen plan verkrijgt.

Wij kunnen met je meekijken in je organisatie, ook op de achtergrond. We kunnen je praktisch advies geven over hoe je doelen en strategie kunt realiseren, of wat je kunt doen om te zorgen dat het (beter) gaat lopen, op harde aspecten (bemensing en processen) en op zachte aspecten (samenwerking en communicatie). Bijvoorbeeld op het gebied van inrichten van en leidinggeven aan je team, klantcontacten, samenwerken met sourcingpartners, en verandertrajecten. We kunnen je ook coachen on-the-job om dat voor elkaar te krijgen. En we kunnen helpen met het opstarten van je nieuwe team of je verbetertraject.

Aanpak en prijzen

Voor advies en coaching-on-the-job stemmen wij van tevoren met je af wat je wilt bereiken en hoe wij je daarbij kunnen ondersteunen. Wij kunnen jou persoonlijk ondersteunen, zoals bespreken wat er speelt, waar je naartoe wilt en hoe je dat kunt aanpakken. En wij kunnen relevant materiaal doornemen, zoals strategie en plannen, medewerkers-/ klanttevredenheidsonderzoeken e.d., en daar desgewenst ook tips over geven. Ook het interviewen van medewerkers of andere personen is mogelijk. Onze terugkoppeling en advies kan in diverse vormen.

Wij komen graag langs of bellen je voor een gratis intakegesprek (duurt maximaal een uur). Voor advies en coaching-on-the-job hanteren wij een uurtarief van € 145 (exclusief 21% BTW, inclusief reis- en verblijfkosten).

Een workshop voor het opstarten van je nieuwe team of je verbetertraject noemen wij Op naar de toekomst. Deze bestaat uit twee of drie bijeenkomsten van twee uur, omdat dat lang genoeg is om een onderwerp goed neer te zetten, en kort genoeg voor de deelnemers om de tijd vrij te kunnen maken – en om geconcentreerd bezig te zijn. Jij geeft het kader, het team geeft gezamenlijk invulling van een aantrekkelijk toekomstperspectief en hoe daar te komen. Plaats en tijd in overleg. Voorafgaand aan de workshop komen wij langs of bellen we voor een gratis intakegesprek. Meer over de inhoud van Op naar de toekomst vind je bij Werksessies richting.

De prijs van een workshop is € 750 per bijeenkomst. Deze prijs is exclusief 21% BTW. Bij twee of meer sessies krijg je korting, oplopend tot 10%.

Wist je dat...

…ICT is mensenwerk ook individuele 1-op-1 professionele coaching verzorgt?

Meest gestelde vragen over ICT is mensenwerk

 
Voor wie is ICT is mensenwerk bedoeld?

Je kunt bij ons terecht als je op leidinggevend niveau werkzaam bent in de ICT of op het snijvlak van ICT en business, als je mensen aanstuurt of coacht, formeel of informeel. Bijvoorbeeld als je informatiemanager bent, of ICT-manager, scrum master, projectmanager, teamleider, programmamanager of agile coach.

Waarom communicatie en samenwerking?

Voor veel leidinggevenden in de ICT zijn communiceren en samenwerken niet de zaken die de meeste aandacht hebben gekregen in hun achtergrond en opleiding, terwijl op dat gebied wel veel van ze wordt gevraagd. Ze worden geconfonteerd met lastige situaties, in een complexe omgeving. En anderen hierin aansturen vraagt bewuster hiermee omgaan. Communicatie en samenwerking bedoelen wij overigens in brede zin, zowel zachte als hardere aspecten rond mens en organisatie.

Waarom specifiek voor leidinggevenden in de ICT?

Wij vinden het belangrijk dat onze ondersteuning nauw aansluit bij je werk en direct praktisch bruikbaar is. Wij laten je graag profiteren van onze eigen jarenlange ervaring in de praktijk, en wij willen de situaties snappen die jij inbrengt. Mensen en organisaties die zich bezighouden met alles rond ICT zijn het gebied waarop wij thuis zijn.

Wat maakt de workshops anders dan bij anderen?

Onze workshops zijn geen trainingen. Het is geen kant-en-klaar uitgebreid verhaal met een standaard aanpak en oefeningen. In onze workshops zit soms een stukje theorie, dat je helpt om inzicht te krijgen. Verder ga je dit vooral vertalen naar je eigen situatie en vraagstelling. Wij willen je laten ervaren hoe je hier op een andere manier naar kan kijken en het anders aan kan pakken dan je gewend of geneigd bent.

Hoe kunnen de workshops zo kort zijn?

Onze ervaring is dat de meeste leidinggevenden in de ICT druk zijn. We willen daarom de workshops kort houden, maar wel met inhoud. Daarom gaan we snel naar de kern. Wij hebben een brede achtergrond in organisatieontwikkeling en coaching, en pikken eruit wat voor jou en jouw situatie interessant is. En we oefenen niet tot in den treure, de bedoeling is dat je iets mee krijgt waar je de komende tijd mee verder kunt.

Werken jullie ook met groepen?

De workshops zijn interactieve sessies met een kleine groep, waarin jouw specifieke situatie en vraagstelling centraal staan, daarmee ga je aan de slag. Afhankelijk van het onderwerp zijn er maximaal 5 tot 9 deelnemers, en minimaal 1 tot 3. De deelnemers komen uit verschillende organisaties, zodat je vrij bent om in te brengen wat je lastig vindt.

De workshops Op naar de toekomst zijn een uitzondering hierop. Deze zijn speciaal voor jouw team of groep, en daarbij kan de groep wat groter zijn.

Is de inhoud standaard of maatwerk?

Het thema of onderwerp van de workshops, soms met een stukje theorie, is vast. Het toepassen op jouw vraagstelling doen we ter plekke, dat is maatwerk. Je kunt als deelnemer van tevoren aangeven wat je speciale verzoeken zijn, dan denken wij daar alvast over na.

Advies en 1-op-1 coaching is maatwerk. We bespreken bij aanvang wat je vraagstelling is en wat je wilt bereiken.

Hoe weet ik of het iets voor mij is?

Als je twijfelt, neem dan contact op, dan geven wij je meer informatie. En we kijken samen of het aansluit bij jouw situatie en vraagstelling. Dat kost je niets en is vrijblijvend.

Ik heb Dorine leren kennen als een persoon die mensen kan enthousiasmeren en staat voor wat ze zegt. Dit gecombineerd met haar goede contactuele eigenschappen heeft haar zowel op de afdeling als bij de klanten een groot draagvlak opgeleverd. Stefan

Senior Oracle ontwikkelaar

Goede balans mens- en taakgerichtheid. Kan strategisch denken vertalen in operaties. Interimmanagementbureau

Heel nuttig. Veel meer geleerd dan gedacht/ gehoopt. Thiadmer

deelnemer Feedback met effect

Nieuwsbrief ontvangen?

Meld je aan om maximaal vier keer per jaar onze nieuwsbrief te ontvangen.

 

9 + 6 =

Contact

+31 10 2880880

 

Oscar Romerostraat 8, 3065 EH Rotterdam